Ingezonden persbericht


Vertrek Nirov-directeur Fred Schoorl
9 juni 2008

Fred Schoorl vertrekt na vijf jaar bij het Nirov als directeur. Hij zet per 1 september 2008 zijn loopbaan voort als directeur strategie bij de ontwikkelende woningcorporatie Ymere in Amsterdam.

Drs. F.F.J. Schoorl (1960) werd in januari 2003 directeur van het Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (Nirov), het grootste netwerk voor professionals die werken aan ruimtelijke ontwikkeling, bouwen en wonen.

Nirov-voorzitter Henri Lenferink prijst zijn bijdrage aan de profilering van het Nirov: "Hij was als directeur hét boegbeeld van het Nirov en een voortreffelijk netwerker. Met een enorme drive heeft hij het Nirov als aanjager van het debat heel goed neergezet. Ook de interne organisatie gaf hij een positieve impuls. Door de introductie van meerjarenprogramma's kregen de Nirov-activiteiten een sterkere thematische focus. Vergroting van het vakmanschap voor gebiedsontwikkeling was een belangrijk speerpunt van Fred. Het samenwerkingsproject NederLandBovenWater is daarvan één van de resultaten. Een project waarmee we veel waardevolle kennis ophalen en terugploegen in de praktijk. Aan de verbreding van de Nirov-samenwerkingsrelaties, met name in het private domein, heeft Fred Schoorl een waardevolle bijdr! age geleverd."



Ingezonden persbericht