Ingezonden persbericht


Welpie van Albert Heijn scoort op Windows Live Messenger

Emoticonpakket met populaire EK-mascotte in een week tijd

al 300.000 keer gedownload

Schiphol, 9 juni 2008 - Supermarktketen Albert Heijn deelt sinds 2 juni in de winkels EK-knuffelmascottes uit aan Oranjefans: de Welpies. Voor Windows Live Messenger, de Instant Messaging-toepassing van Microsoft, is er sinds kort ook een gratis Welpie Emoticonpakket verkrijgbaar. Dit pakket 'winks' en emoticons blijkt een groot succes: in een week tijd hebben al 300.000 gebruikers van Windows Live Messenger het gedownload en geïnstalleerd.

Klanten van Albert Heijn die 15 euro in de winkel besteden, krijgen bij de kassa een Welpie: een aaibaar leeuwtje in oranje, rood, wit of blauw, met zelfklevende pootjes. Het Welpie Emoticonpakket, bestaande uit een verzameling winks en emoticons, is gratis te downloaden via MSN.nl of www.ah.nl/welpie.

Sinds de introductie van de campagne op 2 juni zijn er al 300.000 Oranjefans die van dit aanbod gebruik hebben gemaakt. Met de geanimeerde Welpies van het Welpie Emoticonpakket kunnen ze, in beeld en geluid, laten zien dat ze het Nederlands elftal steunen tijdens het komende EK voetbal.

Else van Aken, Media Manager Albert Heijn: "In onze themacampagnes maken we altijd al gebruik van online-middelen. Dankzij de samenwerking met het sociaal entertainment netwerk van Windows Live Messenger en MSN.nl brengen we Welpie ook digitaal tot leven. We zijn erg blij te zien dat we hiermee een groot online publiek aanspreken."

Personal Expression

Het Welpie Emoticonpakket van Albert Heijn maakt deel uit van Windows Live Messenger Personal Expression, een krachtig tool van Microsoft Advertising waarmee adverteerders een dynamischere rol kunnen spelen in de digitale conversaties van hun doelgroepen. Adverteerders hebben de creatieve controle over alle merkelementen, met winks, emoticons, achtergronden en beeldschermfoto's. Bovendien is de adverteerder minimaal een maand lang prominent aanwezig op het menu van Windows Live Messenger 8.1.

Over Windows Live Messenger

Windows Live Messenger is een chatprogramma van Microsoft. Maandelijks chatten er in Nederland meer dan 6,2 miljoen gebruikers met Windows Live Messenger. Samen voeren de Nederlandse Messenger gebruikers meer dan 1,3 miljard chatgesprekken per maand.

Windows Live
Windows Live staat voor een aantal persoonlijke internetdiensten en software, gemaakt om alle contacten en relaties, informatie en zaken die mensen belangrijk vinden op één veilige plaats op internet samen te brengen. Tevens biedt Windows Live beveiligingsfuncties voor de PC, mobiele apparaten en het web. Meer informatie over de Windows Live-diensten is te vinden http://services.nl.msn.com.



Ingezonden persbericht