Ingezonden persbericht


Persbericht

Kodak Image Sensor Solutions wint EDN Innovation Award 2008 in de categorie sensor

Bunschoten, 9 juni 2008 - Eastman Kodak Company kondigt vandaag aan dat de Image Sensor Solutions (ISS) de jaarlijks terugkerende EDN Innovation Award heeft gewonnen voor de Kodak TRUESENSE Kleurfilterpatroon in de categorie sensor. Deze baanbrekende, nieuwe technologie zorgt ervoor dat digitale fotosystemen betere foto's kunnen maken in slecht verlichte omgevingen, daarnaast draagt het bij aan de vermindering van bewegingsruis in actiefoto's.

"Wij zijn zeer trots op deze EDN award," zegt Herb Erhardt, CIS Business Manager, Image Sensor Solutions, Eastman Kodak Company. "Deze waardering erkent ons continue streven naar vooruitgang in digital imaging technologie, voor zowel CMOS als CCD producten."

EDN presenteerde de 2008 Innovation Awards eerder dit jaar in San Jose. Een jury bestaande uit ingenieurs en managers kozen samen met een panel van redacteuren van het EDN magazine de winnende producten. De producten werden beoordeeld op hun impact op de industrie en op innovatie en uitmuntendheid.

"De technische uitdagingen worden ieder jaar groter, de druk op planning en kosten groeit, terwijl het budget om een goed ontwerpteam samen te stellen steeds minder wordt. De prestaties van de winnaars van het EDN Innovation Award van dit jaar zijn hierdoor des te indrukwekkender," zegt Ron Wilson, executive director of EDN Worldwide.

De Kodak TRUESENSE Kleurfilterpatroon bevat de bestaande Kodak technologie, het Bayer kleurfilterpatroon, dat vandaag de dag norm is in digitale fotografie. De onderzoekers van Kodak hebben de nieuwe Kodak TRUESENSE kleurfilterpatroon-technologie ontwikkeld terwijl zij bezig waren het Bayer patroon te verbeteren. De nieuwe technologie voegt panchromatische, of "heldere", pixels toe aan de al in de sensor aanwezige rode, groene en blauwe elementen van het Bayer patroon die de beeldsensor vormt. In vergelijking met huidige sensorontwerpen biedt deze technologie een toename in lichtgevoeligheid van twee- tot viermaal (van één tot twee fotografische stops) waardoor foto's en video's in slecht verlichte omgevingen verbeteren en bewegingsruis in actiefoto's vermindert. Goede prestaties in slecht verlichte omgevingen, voor zowel fotografie als video, is van groot belang in mobiele telefoons. Dit is een belangrijke markt voor de nieuwe Kodak KAC-05020 CMOS Image Sensor die gebruik maakt van de Kodak TRUESENSE kleurfilterpatroon. De CCD producten van Kodak - welke vandaag de dag gebruikt worden in toepassingen zoals Machine Vision en Beveiliging - kunnen ook profiteren van de verbeterde gevoeligheid die door deze nieuwe technologie geboden wordt.

Voor meer informatie over deze technologie, kunt u de website bezoeken www.kodak.com/go/imagers.

###

Voor meer informatie:
Pride PR
Jessica van Rijswick
Telefoon: +31 (0)71 568 00 28
jessica@pridepr.nl

Over Kodak
Kodak is wereldwijd de leidende vernieuwer op het gebied van imaging. Kodak helpt consumenten, bedrijven, en creatieve professionals te ontdekken hoe foto's en prints hun leven kunnen verrijken. Meer informatie over Kodak (NYSE: EK) kunt u vinden op www.kodak.com of op onze blog 1000words.kodak.com en 1000nerds.kodak.com



Ingezonden persbericht