Gemeente Dronten


De Zonnewijzer ontvangt VerkeersVeiligheidsLabel Flevoland

Step Dronten is verkeersveiliger geworden. Bij Katholieke Basisschool De Zonnewijzer zijn verkeersaanpassingen gerealiseerd, die de route van en naar school voor leerlingen veiliger maakt.

Als beloning ontving de school donderdag 5 juni het verkeersveiligheidslabel. Het label werd uitgereikt wethouder Hillebrand Koning.

Scholen in de gemeente Dronten die eerder het Verkeersveiligheidslabel ontvingen zijn: PCB De Tamarisk (Biddinghuizen); OBS De Flevosprong; SWS Het Wilgenrijs; GBS De Schakel; en OBS De Golfslag (Swifterbant).

Na een jaar voorbereidingen voldoet Katholieke Basisschool De Zonnewijzer aan de verkeersveiligheidseisen, zoals gesteld door VeiligVerkeerNederland (VVN).
Dit houdt in dat de school o.a. verkeerslessen in het lesrooster heeft opgenomen, fietscontroles en fietsexamens houdt en dat onveilige verkeerspunten op de route naar school verdwenen zijn. Om dit laatste te realiseren zijn er verkeersborden geplaatst zodat automobilisten worden gewaarschuwd dat zij een school en een oversteekplaats voor kinderen naderen.
De uitgang van de fietsenstalling is verplaatst van het fietspad naar een zijpad.
Ook zijn er gele hekken geplaatst als markeerpunt voor de oversteekplaats, en witte blokken op de weg zodat kinderen vanuit school veiliger kunnen oversteken.

Ook op het schoolplein van de Zonnewijzer staat alles in het teken van verkeersveiligheid. Zodra de weersomstandigheden het toelaten wordt op het plein met pleinstickers een parcours aangebracht met o.a. een zebra, een spoorwegovergang, een rotonde enz. De losse attributen zoals een slagboom, verkeersborden en stoplichten maken het geheel vervolgens compleet.
Met een step, ter beschikking gesteld door Flevobike Dronten, legde de wethouder een parcours af, waarna de kinderen zijn voorbeeld volgden. Het feest werd beëindigd met taart voor de volwassenen en een zakje snoep voor de kinderen.

Publicatiedatum: 9 juni 2008