Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

HKU Nieuwsbericht
Persbericht: Eindexamenexpo in het licht

9 juni 2008

HKU Kunst & Economiestudenten ingezet voor promotie van de HKU examenexpositie Fine Art, Design en Art & Education.

Eind juni studeren ruim 150 studenten van 13 verschillende afdelingen af aan de Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving. Van donderdag 26 tot en met zondag 29 juni tonen de eindejaarsstudenten verdeeld over twee locaties in Utrecht hun beste werk.

In het teken van de eindexpositie, organiseren studenten van de faculteit Kunst & Economie van dezelfde hogeschool een verrassend event. Op een opvallende en eigenzinnige manier worden de eindexposities in de spotlights gezet. De studenten Kunst en Economie hebben o.a. binnen het thema âIk ga..â jurken ontworpen waarmee zij door de winkelstraten gaan paraderen. Ook hebben zij 150 ballonnen ontworpen die ter lucht gelaten worden. Elke ballon wordt voorzien van een boodschap van een afstuderende. Wethouder van Cultuur, Welzijn en Integratie Cees van Eijk zal het startsein geven voor het loslaten van de ballonnen.

Promotionele acties
Vanaf maandag a.s. zijn er op de straten vóór de verschillende HKU-faculteiten sjablonen te vinden ter uitnodiging van de eindexamenexpositie. Ook op andere nog onbekende locaties in de stad zullen deze slogans te vinden zijn. Dinsdag en woensdag gaat een aantal studenten met een bakfiets door de winkelstraten en langs de terrassen. Het publiek wordt hierdoor op en persoonlijke manier aangesproken en uitgenodigd voor de eindexamenexpositie. Op deze zelfde dinsdag en woensdag gaan drie studenten gekleed in de eigen ontworpen âik ga..âjurken het centrum van Utrecht in. Zij dienen ook ter promotie van de eindexpositie.

Woensdagmiddag om 16.15u worden de 150 ballonnen ter lucht gelaten. Wethouder van Cultuur, Welzijn en Integratie zal de eerste zijn die een ballon loslaat. Deze bijzondere gelegenheid zal plaatsvinden op de Stadhouderskade, tegenover boekenwinkel Broese. Door de aanwezigheid van de studentes in de eigen ontworpen jurken en de studenten met de bakfiets zal de gelegenheid ongetwijfeld veel aandacht trekken.

Creatieve Stad Utrecht
De aanwezigheid van Wethouder van Cultuur, Welzijn en Integratie Cees van Eijk staat tevens in het teken van de Creatieve Stad Utrecht. Utrecht heeft mede dankzij de HKU in verhouding de grootste creatieve klasse in haar beroepsbevolking.

Thema Ik Gaâ¦
Het ontwerpconcept voor alle uitingen is van de hand van drie examenstudenten Graphic Design. Het typografische beeld Ik Ga⦠is de komende weken op diverse plekken in de stad te zien. Het zijn prikkelende uitspraken als Ik ga je veroveren, Ik ga je verpletteren, Ik ga je ontvoeren en Ik ga je bevrijden. De laatste uitspraak is âIk ga nuâ. Deze staat tevens op de uitnodiging in de vorm van een papieren boodschappentas. Uiteraard keert het thema ook terug in de vormgeving van de expositie.

Modeshow
Voorafgaand aan de exposities vindt op zaterdag 21 juni de Graduation Show van de afdeling Fashion Design in het Dutch Design Centre plaats. Hiervoor zijn nog enkele kaarten te bestellen via www.hku.nl/bkvexpo

Examenexpositie

* Wat: examenwerk studenten Design (IBB-laan), Fine Art & Art and Education (Tractieweg)

* Wanneer: donderdag 26 juni tot en met zondag 29 juni (vrij entree)
* Waar: Academiegebouw BKV (Ina Boudier-Bakkerlaan 50) en Ateliergebouw (Tractieweg 41)

* Openingstijden: do 16.00-21.00 uur | vr 13.00-21.00 uur | za & zo 13.00-18.00 uur

* Opening: donderdag 16.00 uur Ina Boudier-Bakkerlaan | 18.00 uur Tractieweg

* Meer informatie: www.hku.nl/bkvexpo