Vereniging VNO-NCW

Samenwerking Logistieke Alliantie en VNO-NCW

09 juni 2008 - De vereniging Logistieke Alliantie, het Nederlands Vervoersoverleg (LA), gaat per 1 juli een samenwerkingsovereenkomst aan met ondernemingsorganisatie VNO-NCW. Beide partijen willen komen tot een gezamenlijke, en daardoor effectievere lobby. Ze gaan daartoe een gezamenlijke agenda opstellen. Om deze lobby effectief te ondersteunen stelt VNO-NCW een beleidssecretaris ter beschikking, die tevens het secretariaat van de LA gaat voeren.

De Logistieke Alliantie is opgericht om het belang van de logistiek voor de Nederlandse economie te benadrukken, de gezamenlijke logistieke belangen te behartigen van de sector en om spreekbuis en partner te zijn voor politiek, overheid en andere maatschappelijke partijen.

De overeenkomst is vandaag getekend door de heer mr. B.E.M. Wientjes Voorzitter VNO-NCW en de heer mr. J.J. Heusdens voorzitter van de LA, tevens voorzitter Ondernemersvereniging ORAM, in aanwezigheid van de directeur van VNO-NCW, mr. N.J.J. van Kesteren en drs. D.'t Hooft, bestuurssecretaris LA, tevens directeur NDL/HIDC.

Met deze krachtenbundeling geeft VNO-NCW het belang aan van de logistiek voor de Nederlandse economie en haar bedrijfsleven, zoals de heer Heusdens het uitdrukte tijdens de ondertekening, "Logistiek is de bloedsomloop van de Nederlandse economie. Als er infarcten ontstaan dan legt dat het economisch leven lam".

De Logistieke Alliantie heeft per 1 mei de heer W. van Sluis, bestuurlid LA en voorzitter Deltalinqs, benoemd als lid van de VNO-NCW delegatie in de Sociaal Economische Raad.

De LA bestaat uit de volgende leden :
Air Cargo Netherlands (ACN), Belangenvereniging Rail Goederenvervoerders (BRG), Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB), Deltalinqs (ondernemersorganisatie voor haven en industrie Rotterdam), FENEX (Nederlandse Organisatie voor Expeditie en Logistiek), Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), Koninklijke Nederlandse Redersvereniging (KNVR), Nederland Distributieland (NDL/HIDC), ORAM (Ondernemingsvereniging Regio Amsterdam), Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de Verenigde Cargadoors (VRC).

In samenwerking met: Logistieke Alliantie

contact: communicatie@vno-ncw.nl | telefoonnummer: 070 349 01 67 | fax: 070 349 01 77