Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Wehl - Met auto tegen vangrail                            |
Een 37-jarige automobiliste uit Kilder raakte zondag 8 juni gewond nadat ze met haar auto tegen een vangrail was gebotst. De vrouw had nekklachten en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde rond 07.10 uur op de A18 ter hoogte van Wehl. De vrouw reed over de A18 vanaf Arnhem. Ze raakte met haar auto in de berm en wilde corrigeren. Hierdoor raakte de auto in een slip en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De automobiliste werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Winterswijk - Paarden op hol                              |
In Winterswijk zijn zondag 8 juni de paarden van een koets op hol geslagen. Een 60-jarige Winterswijker raakte hierbij gewond.

Het incident gebeurde rond 12.50 uur op de Steengroeveweg en had een vervolg op de Vosseveldseweg. De 60-jarige Winterswijker reed met een koets, getrokken door twee paarden, op de Kleine Binnenweg. Op de kruising met de Steengroeveweg sloegen de paarden plotseling op hol en kwamen op de Steengroeveweg in de berm terecht. Hierdoor werd de koetsier gelanceerd en kwam in het weiland terecht. Vervolgens renden de paarden de Vesseveldseweg op. Daar stonden een 77-jarige vrouw uit Winterswijk in een scootmobiel en een 70-jarige Winterswijkse op de fiets langs de kant van de weg. De vrouw werd aangereden waardoor ze viel en in een greppel terecht kwam. Ook de fietsster werd geraakt. De vrouwen werden onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleken ongedeerd. De koetsier had door de val een hersenschudding opgelopen. Het is niet bekend hoe de paarden uiteindelijk rustig werden.

|     |Hummelo - Automobiliste raakt gewond                      |
Een 65-jarige automobiliste uit Lichtenvoorde is zondag 8 juni gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw had in elk geval een gebroken pols en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde rond 18.35 uur op de Zelhemseweg in Hummelo. De vrouw wilde op de weg keren en zag hierbij een 58-jarige automobiliste uit Heelweg over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De automobiliste uit Heelweg werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Beek/Zeddam - Rijden onder invloed alcohol                |
Een 25-jarige bromfietser uit Didam bleek zondag 8 juni bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. Hij bleek tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid toch te zijn gaan rijden.

De Didammer werd rond 22.55 uur gecontroleerd op de Arnhemseweg in Beek omdat hij te hard op zijn brommer reed. Bij het uitschrijven van de bekeuring rook de agent een alcohollucht en moest de bromfietser blazen. Hij blies 1,4 promille en aangezien hij al een ontzegging van de rijbevoegdheid had, wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Een 50-jarige automobilist uit de gemeenten Monterferland werd zondag 8 juni rond 17.25 uur bekeurd voor het rijden zonder gordel op de Papaverstraat in Zeddam. Hierbij werd een alcohollucht waargenomen en uit de blaastest bleek dat de man had gedronken. Hij blies 0,58 promille en kreeg een boete.

|     |Didam - Automobiliste onder invloed                       |
Een 42-jarige automobiliste uit Arnhem werd in de nacht van zondag op maandag 9 juni aangehouden, nadat was gebleken dat ze onder invloed van alcohol reed. De politie maakt proces verbaal op.

Bij de politie werd rond 00.30 uur door medewerkers van een horecagelegenheid uit Wehl gemeld dat de vrouw kennelijk onder invloed bij hen was weggereden. Zij zagen dat de vrouw met haar auto zonder verlichting en nogal slingerend reed. Hierop zijn de mannen in de auto gestapt en achter de vrouw aangereden. Op de A18 ter hoogte van Didam kon men haar laten stoppen. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies ze 1,1 promille. De vrouw kreeg een rijverbod en de politie maakt proces verbaal op.

|     |Steenderen - Brommobiel vernield                          |
Een 68-jarige inwoner uit Steenderen heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling van zijn brommobiel. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen.

De vernieling moet gebeurd zijn in de nacht van zaterdag op zondag 8 juni. Een getuige heeft rond 01.30 uur gezien dat drie jongens probeerden de brommobiel, geparkeerd aan de Anjerstraat, op zijn kant te gooien. Hierbij raakte het voertuig beschadigd. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

|     |Bredevoort - Drie mannen aangehouden na stelen partytent  |
De politie heeft zondag 8 juni drie mannen uit Bredevoort aangehouden na het stelen van een partytent. In verband met verzet bij de aanhouding werden de mannen ingesloten.

Bij de politie werd rond 20.10 uur gemeld dat de partytent was weggenomen bij een horecagelegenheid aan de Prinsenstraat in Bredevoort en mogelijk elders in het dorp zou staan. De politie ging op onderzoek uit en trof de tent inderdaad op de opgegeven locatie aan met daarbij een twintigtal feestvierders. Eén van hen, een 30-jarige man, gaf aan dat de tent van hem was. Hierop werd hij staande gehouden. Op dat moment wilden twee plaatsgenoten, 33 en 29 jaar oud, de agenten wegtrekken en begon men hen te bedreigen. De situatie werd op een gegeven moment dusdanig bedreigend dat de agenten pepperspray hebben gebruikt. Hierop begon de 30-jarige man zich te verzetten en werd ook hier pepperspray gebruikt. Het drietal werd overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem en daar ingesloten. De 30-jarige gaf tijdens verhoor aan de partytent uit de gein te hebben meegenomen. De tent is inmiddels terug bij de eigenaar en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Halle - Automobilist moet rijbewijs inleveren             |
Een 40-jarige automobilist uit Keijenborg moest zondag 8 juni zijn rijbewijs inleveren nadat was gebleken dat hij veel te hard had gereden.

De automobilist reed rond 17.00 uur met een snelheid van 131 km/u over de Halseweg in Halle. Hier geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Het rijbewijs werd direct ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.

|     |Aalten - Auto op het spoor                                |
Een 57-jarige automobilist uit Aalten is maandagochtend 9 juni na een ongeval met zijn auto op de spoorwegovergang aan de Haartseweg in Aalten beland. In verband met reparatiewerkzaamheden hebben de treinen enige tijd met beperkte snelheid moeten rijden.

Het incident gebeurde rond 08.25 uur. De man reed met zijn auto richting Winterswijk en liet valk voor de spoorwegovergang een shagje vallen en wilde dit oprapen. Hierdoor lette hij niet goed op de weg en kwam op de linker rijbaan terecht. Hier botste hij tegen de paal met de geopende spoorboom aan. Vervolgens kwam de zwaar beschadigde auto midden op de overweg tot stilstand. Na ongeveer een half uur was de auto weggesleept en kon de kapotte spoorboom gerepareerd worden. De man bleef ongedeerd en gedurende de reparatie reden de treinen met beperkte snelheid.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --