Politie Gelderland-Zuid

Verkeersagressie op het Keizer Karelplein

Nijmegen, 09-06-2008 o Maandagochtend is een 25-jarige inwoner uit Hellevoetsluis op de Bisschop Hamerstraat aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 64-jarige inwoner uit Nijmegen te hebben mishandeld.

Surveillerende agenten kregen de melding van verkeersagressie op het Keizer Karelplein. Toen de agenten ter plaatse gingen, werden zij door de 64-jarige Nijmegenaar aangesproken. Hij vertelde dat hij zojuist met zijn bestelbus over het Keizer Karelplein had gereden. Toen hij daar stilstond werd hij door de 25-jarige bestuurder aangesproken. Meteen daarop werd hij in het gezicht geslagen.

Omdat het deel van het kenteken was genoteerd en er een goed signalement van de dader voorhanden was, werd enige tijd later de betreffende auto in de Bisschop Hamerstraat aangetroffen. Kort daarop meldde de chauffeur zich ook. Hij gaf toe dat hij even daarvoor onenigheid had gehad met een andere automobilist. Het zou mogelijk gaan over een voorrangssituatie. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek. (14)