Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

Lisse, 4 juni 2008
ISD Bollenstreek: Schuldhulpverlening voor alle inwoners van de ISD- gemeenten

Alle inwoners van ISD-gemeenten komen voortaan in aanmerking voor schuldhulpverlening. Het dagelijks bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek heeft in november 2007 de gemeenteraden van Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout en Teylingen voorgesteld de doelgroepbeperking voor de schuldhulpverlening los te laten. De gemeenteraden van deze ISD-gemeenten hebben inmiddels allemaal ingestemd met dat voorstel.

Sinds 2006 kunnen inwoners van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout en Teylingen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum in aanmerking komen voor schuldhulpverlening door de ISD Bollenstreek. Voor de inwoners van Noordwijk gold deze beperking al niet.

In november 2007 heeft het dagelijks bestuur van de ISD Bollenstreek besloten de gemeenteraden voor te stellen de doelgroepbeperking los te laten, zodat iedere inwoner van de ISD-gemeenten, ongeacht de hoogte van zijn inkomen, in aanmerking komt voor schuldhulpverlening. Ook tijdens de armoedeconferentie in november 2007 is de wens om geen inkomensgrens meer te hanteren naar voren gekomen. Onoplosbare schulden hebben is niet afhankelijk van het inkomen dat iemand heeft. Dat kan iedereen overkomen.

Op 29 mei heeft ook de gemeenteraad van Noordwijkerhout ingestemd met het voorstel van de ISD. De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen zijn al eerder akkoord gegaan. Vanaf heden komen daarmee alle bewoners van de ISD-gemeenten in aanmerking voor schuldhulpverlening.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het lokaal loket of de gemeentewinkel in uw eigen woonplaats. Medewerkers van de ISD zijn hier werkzaam en kunnen u nadere informatie geven. U kunt ook kijken op www.isdbollenstreek.nl, de website van de ISD Bollenstreek.