Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 9 juni

TILBURG, 9 juni 2008

Motoragent raakt gewond bij verkeersongeval

TILBURG: Een motoragent van de politie Midden en West Brabant raakte maandagmorgen licht gewond bij een verkeersongeval. Hij begeleidde rond 11.00 uur een ambulance tijdens een spoedtransport naar het Elisabethziekenhuis. De motoragent raakte licht gewond en voor medische controle naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeluk op de afrit A-58 (Tilburg-Oost/Hilvarenbeek) en de kruising met de N269 (Kempenbaan).

De ziekenauto moest met spoed een patient overbrengen naar het Elisabeth Ziekenhuis. Het ging om een slachtoffer van een verkeersongeval in Breda dat hersenletsel had opgelopen. Twee motorrijders uit Roosendaal begeleidden de ambulance. Te hoogte van de afslag Gilze had zich een derde (Tilburgse) motorrijder bij hen gevoegd, vanwege de plaatselijke bekendheid. De motoragenten maakten gebruik van de optische en geluidsignalen (zwaalicht en sirene). Op de T-kruising reed de bestuurder van een bestelbus, een 57-jarige man uit Tilbnurg, door ondanks het feit dat hij een stopteken had gekregen. De bestelbus kwam daarbij in aanrijding met een van de motoragenten. Door de aanrijding kwam de motoragent ten val. Hij raakte daarbij licht gewond. Het gaat om een 30-jarige medewerker van de politie Midden en West Brabant.

De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht door verkeersanalisten van een ander politiekorps. Uit oogpunt van objectiviteit is dat een standaardprocedure bij verkeersongevallen waarbij politieagenten betrokken zijn.

Tilburger aangehouden na beroving op Lage Witsiebaan

TILBURG: De poltie heeft zondag een 25-jarige Tilburger aangehouden wegens een beroving vrijdagmiddag op de Lage Witsiebaan. Daar werd een 22-jarige Tilburgse door twee mannen gedwongen van haar mobiele telefoon af te staan. De man meldde zich kort na 12.30 uur vrijwillig op het bureau, omdat hij kennelijk last kreeg van zijn geweten. Hij had zijn slachtoffer namelijk na de beroving nog enkele keren gezien in de omgeving van de Westermarkt. De Tilburger is in verzekering gesteld. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.

Buurtconflict eindigt in aanhouding Tilburger

TILBURG: Een 69-jarige inwoner van Tilburg is zondag aangehouden in de Betuwestraat. Ageten reageerden op een melding over een conflict in de buurt. De kleindochter van de verdachte zou lastig gevallen zijn door een 43-jarige Tilburger. Daarop ging de opa naar buiten en pakte een hockeystick uit de auto en liep op de 43-jarige man af. Naar eigen zeggen heeft de verdachte de man niet bedreigd. Wel ging een familielid van de verdachte er met de auto van de 43-jarige man vandoor. Die auto is later met enkele beschadigingen teruggevonden. De 43-jarige man heeft aangifte gedaan van joyriding en vernieling. De politie onderzoekt de zaak. De verdachte kreeg een transactiebedrag van 100 euro aangeboden dat hij direct betaalde.

Stapper in de kraag gepakt na belediging

TILBURG - Een 35-jarige Tilburger is zondagavond kort voor 21.30 uur aangehouden op het Piusplein. Hij beledigde een agent die hij herkende van een contact enkele weken geleden. Toen de Tilburger de diender gisteren herkende tijdens een muziekfestival, kwam de boosheid terug en schold hij de agent uit voor 'sukkel'. Na verhoor isde Tilburg met een proces-verbaal heengezonden.

Tilburger mishandelt zijn vrouw

TILBURG: De politie heeft maandagmorgen kort voor 02.00 uur een 33-jarige Tilburger aangehoudens wegens huiselijk geweld. Agenten reageerden op een melding dat er in een woning in Tilburg-Oost een vrouw was mishandeld. De vrouw zou onder andere door haar vriend tegen een ruite geduwd zijn, waarna die brak. Daarna ging de man weg. Toen agenten de aangifte van het slachtoffer opnamen, kwam de verdachte juist lopen aan bij de woning. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Politie achtervolgt autodief van Tilburg naar Oosterhout

TILBURG/OOSTERHOUT: Een 33-jarige Tilburger is maandagmorgen kort na 04.30 uur aangehouden op Klein Oosterhout. De man werd kort daarvoor in zijn auto gezien op de Baroniebaan in Tilburg. Toen agenten hem wilden controleren, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk raakte de Tilbureger op de Vijf Eikenweg van de weg en belandde in de sloot. Hij vluchtte het bos in, maar een politiehond achterhaalde hem. Hij is op het bureau in verzekering gesteld. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de auto gestolen is.

Inbraak in kledingwinkel Oisterwijk

OISTERWIJK: Onbekenden hebben maandagmorgen rond 02.00 uur ingebroken bij een kledingzaak de kerkstraat. Daarbij werd de voordeur met grof geweld geforceerd. De dieven maakten een flinke hoeveelheid kleding buit en gingen er in een donkere personenauto vandoor. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en hoorde enkele getuigen.

Schietincident in Opsporing Verzocht

TILBURG: In Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht besteed aan een schietincident op 6 mei. Rond 20.40 uur werd een Tilburgse man, die aanwezig is in een broodjeszaak aan de Broekhovenseweg, beschoten en in zijn been geraakt. Van twee van de daders zijn bewakingsbeelden die in het programma worden getoond. Opsporing Verzocht is dinsdag om 20.25 uur op Nederland 2 te zien.

Auteur: Andre van den Hul