JCO-Support genomineerd voor Publieke VeiligheidsAward 2008

Nieuwsbericht | 09-06-2008

Op 12 juni vindt de conferentie `Innovatie in Veiligheid' in de AHOY plaats. Op deze dag brengt het Openbare Orde en Veiligheid-Nederland haar stem uit op projecten uit de top 10 die voor hen een voorbeeld vormen. JCO-Support staat is deze top 10 en maakt kans op de Publieke VeiligheidsAward 2008.

Het Justitieel Casusoverleg (JCO), een overleg tussen Openbaar Ministerie, politie en Raad voor de Kinderbescherming over jeugdige delinquenten, heeft de samenwerking in de jeugdstrafrechtketen verbeterd.

Het JCO draagt bij aan vroegtijdige afstemming van activiteiten van de partners die het strafrechtelijk proces vorm geven: Openbaar Ministerie, Politie en Raad voor de Kinderbescherming. Het doel van het JCO is om een snelle, samenhangende en effectieve reactie op strafbaar gedrag van jeugdigen mogelijk te maken en zo bij te dragen aan het voorkomen van recidive en het afglijden van jongeren naar een criminele carrière.

Het gaat om informatie over jongeren in de leeftijd van 0 t/m 24 jaar uit de primaire registratiesystemen van het Openbaar Ministerie, Politie en Raad voor de Kinderbescherming. De informatie van de drie ketenpartners wordt in JCO-Support opgeslagen en levert zo een totaalbeeld van wat er over de betreffende jongere geregistreerd is.

Verder draagt het casusoverleg bij aan de filtering van zaken met het oog op een verkorting van doorlooptijden in de strafafdoening. De afstemming van de aanpak van de jongere richt zich op een kwaliteitsverbetering in strafafdoening en snellere doorverwijzing naar hulpverlening.

Meer informatie


*