Rechtbank Utrecht


Kantonrechter: géén huisuitzetting gezin Vleuterweide

9 juni - Een gezin dat volgens verhuurder Groenrandwonen voor veel overlast zorgt in de wijk Vleuterweide in Utrecht mag daar blijven wonen. De kantonrechter ging in haar uitspraak in een kort geding niet mee in de eis van de verhuurder, die vond dat het gezin de woning wegens het veroorzaken van aanhoudende overlast moest verlaten.

Vast staat dat er uit de buurt veel klachten zijn binnengekomen over het de twee huurders en hun twee minderjarige kinderen. De familie leeft vooral in onmin met de rechtstreekse achterburen. Volgens de kantonrechter staat echter onvoldoende vast dat er op korte termijn dusdanig zulke ernstige incidenten zullen plaatsvinden, dat de verhuurder het recht geeft om de woning te laten ontruimen. In een bodemprocedure â die al loopt â moet worden uitgezocht of het gezin daadwerkelijk de woning uit gezet kan worden. In deze procedure kunnen ook getuigen worden gehoord.

Hoewel de rechter onvoldoende grond ziet om nu een voorziening te treffen, had ze wel de indruk dat de huurders en hun beide zoons zich in de afgelopen periode hebben schuldig gemaakt aan niet te tolereren probleemgedrag, dat in de wijk grote onrust en gevoelens van onveiligheid heeft veroorzaakt. ,,Dat in de bodemprocedure de huurovereenkomst zal worden ontbonden en een veroordeling tot ontruiming zal volgen, is dan ook allerminst uitgesloten.ââ De rechter gaf de bewoners in overweging alsnog vrijwillig naar een ander huis te verhuizen, zoals Groenrandwonen al eerder had voorgesteld.

LJ Nummer

BD3412

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 9 juni 2008 Naar boven