AutoRai

De 12e unieke kunsteditie van de Ford Ka

(6/9/2008)
Sinds de introductie in 1997 is de Ford Ka een groot succes. Çén van de hoofdredenen van de populariteit van dit onderscheidende model is de opvallende, kunstzinnige traditie: Kunst met een grote Ka. Voor de speciaal ontwikkelde kunstedities die in gelimiteerde oplage worden geproduceerd, wordt traditiegetrouw een fraai kunstwerk gecreëerd door een bekende kunstenaar.

Tijdens een uniek evenement wordt dit kunstwerk door de kunstenaar overhandigd aan de eigenaren van deze exclusieve Ford Ka. Sinds de introductie van de Ka zijn er al 11 succesvolle kunstedities de revue gepasseerd. De laatste speciale editie van de huidige Ford Ka is de 12th Edition, waaraan de bekende kunstenares Patty Harpenau haar medewerking verleent.

Met ruim 90.000 verkochte Fords Ka in Nederland gaat dit model de boeken in als een groot verkoopsucces, met een geheel eigen groep liefhebbers die het eigenzinnige, kunstzinnige lijnenspel van de Ka zeer waarderen. Van die 90.000 verkochte Ka's waren er 12.000 speciale edities. Daarvoor werkte Ford Nederland samen met gerenommeerde kunstenaars als Corneille, Ans Markus, Jan Cremer, Karel Appel, Frans Molenaar en Kees Verkade. Voor de Ka 12th Edition heeft kunstenares Patty Harpenau een fraai kunstwerk gemaakt.

De Ka 12th Edition
Volledig in lijn met de vorige series heeft de Ka 12th Edition een zeer complete, luxe uitrusting. Deze editie is ondermeer voorzien van beige lederen bekleding, airconditioning, radio/cd-speler, en voorruitverwarming. Verder zijn nagenoeg alle opties van de Ka standaard, zoals elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels in carrosseriekleur, afstandsbediening voor de centrale portiervergrendeling, metaallak, 14" 8-spaaks lichtmetalen velgen, airbags, een toerenteller, een met leder beklede versnellingspookknop en stuurwiel, en fraaie dorpellijsten met het Ka logo. Daarnaast ontvangen de kopers van de Ka 12th Edition het speciaal, in gelimiteerde oplage geproduceerde kunstwerk van kunstenares Patty Harpenau. Het kunstwerk, genaamd `Kaatje' wordt in oktober tijdens een speciaal Ka 12th Edition evenement door Patty Harpenau persoonlijk overhandigd aan de gelukkige nieuwe eigenaren.

Patty Harpenau
Patty Harpenau (Amsterdam, 1959) is bij het grote publiek niet alleen bekend als kunstenares, maar ook als coach en als auteur van diverse boeken over gezondheid, voeding en zelfontwikkeling. Ook geeft zij trainingen en workshops voor particulieren en het bedrijfsleven. Over het kunstwerk zegt zij het volgende: "Het schilderij Kaatje is net zoals de auto: ondeugend en toch betrouwbaar". "Bij de creatie van het kunstwerk werd ik gedreven door het idee dat innerlijk en uiterlijk succes bij elkaar horen", aldus Patty.

De nieuwste editie van de Ka staat nu in de showrooms van de Nederlandse Ford-dealers en kost ⬠10.995,-. Kijk voor meer informatie over de Ka 12th Edition en alle andere kunstedities op: www.kunstmeteengroteka.nl