KNHS


Jeroen Dubbeldam springt weer
9 juni 2008
Jeroen Dubbeldam Up and Down

WEERSELO (KNHS) - Jeroen Dubbeldam heeft thuis met BMC Up and Down de eerste sprongen weer gemaakt, na zijn beenbreuk in april jl. "Het gaat heel goed met me. Ik kan weer paardrijden, waarbij ik in draf nog wel wat last van pijn heb, maar tijdens het galopperen en springen kan ik mijn been weer iets belasten", vertelt Dubbeldam, die sinds zijn kuitbeen- en kniebreuk keihard heeft gewerkt om zo snel mogelijk volledig te herstellen.

"Vanaf het eerste moment dat het kon ben ik keihard gaan trainen, met als resultaat dat ik nu weer voorzichtig in het zadel zit. Mijn paarden zijn voortreffelijk doorgewerkt, dus daar kan ik lekker mee verder", aldus een opgewekte oud-Olympisch kampioen. Tijdens het CHIO in Rotterdam zal Dubbeldam nog niet actief zijn. "Dat concours komt nog net te vroeg, maar ik hoop wel weer in Aken van de partij te zijn. Of ik dan al deel uit kan maken van het team moet ik nog afwachten, maar ik doe zeker mijn best om in Hong Kong aan de start te staan", vervolgt de ruiter, die om zijn in laarzen gestoken benen bandages heeft aangebracht.
"Wat goed is voor de stabiliteit van het paardenbeen is ook goed voor de stabiliteit van mijn benen, dus daarom laat ik mijn benen ook strak in de bandages zetten. Opstijgen en afstappen gaat nog iets moeilijk, maar een trapje is me daarbij behulpzaam", aldus een tot het uiterste gedreven Jeroen.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Foto Jeroen Dubbeldam door: www.melissen.net