Veilig Amsterdam


Gemeente Amsterdam: Campagne Amsterdam biedt onderdak

onderdakcampagne1

Kijk ook bij


* Amsterdam biedt onderdak

9 juni 2008

De gemeente Amsterdam wil dat iedereen onder dak is. Daarom heeft Amsterdam een forse ambitie neergelegd in de aanpak en zorg van ongewilde dak- en thuisloosheid. Het gaat hierbij om een kwetsbare doelgroep die extra zorg en begeleiding vraagt.

Op woensdagmiddag 4 juni heeft wethouder Vos het startsein gegeven voor de campagne âAmsterdam biedt onderdakâ. Ze deed dit voorafgaand aan de jaarlijkse Daklozendag door een aantal fotoâs te onthullen in het bijzijn van de personen die er op getoond worden. Met deze campagne wil de gemeente Amsterdam inzicht geven in het nieuwe beleid om de dakloosheid terug te dringen.

Sinds 5 juni is de publiekscampagne Amsterdam biedt onderdak op verschillende plekken in de stad te zien. De beelden van de campagne tonen op een positieve en sympathieke manier dat de Amsterdamse aanpak van (ongewenste) dak- en thuisloosheid werkt.

Hoe werkt de campagne
Met de campagne wordt aangetoond dat de gemeente, de stadsdelen en de ketenpartners hard werken aan nieuwe âdakenâ voor haar dak- en thuislozen. De fotoâs die gebruikt worden in de campagne leveren hier het bewijs voor. Ze tonen, opgemaakt in de huisstijl van Amsterdam, de resultaten van de inspanningen van de centrale stad, stadsdelen en ketenpartners en vieren de successen. We zien mensen in geborgen situaties, mensen die letterlijk onder dak zijn gebracht en weer zicht hebben op wonen, werk, inkomen en zorg. Ook laten de fotoâs de mensen zien die zich daar voor inzetten, met waar mogelijk de hulpverlenende instanties of stadsdelen op de achtergrond.