Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (9/6)

BERGEN OP ZOOM, 9 juni 2008

Winkel in Putte verkoopt vermoedelijk softdrugs

PUTTE: De politie heeft gisteren in Putte twee drugstoeristen en twee mannen die mogelijk al verkoper hebben opgetreden, aangehouden. De vermoedelijke verkopers, twee mannen uit Bergen op Zoom ( 29 en 32 jaar) zijn in verzekering gesteld. Er zou aan de 'toeristen' drugs verkocht zijn vanuit een winkel aan de Antwerpsestraat.

De politie arresteerde zondagmiddag op de Antwerpsestraat een 19-jarige man uit Rupelmonde (B) en een 20-jarige man uit Kruibeke(B). Zij waren in het bezit elk 10 gram wiet. Het duo verklaarde de drugs te hebben gekocht in een pand, een soort winkel, aan de Antwerpsestraat. Ook controleerde de politie nog een 23-jarige man uit Schoten die eveneens verklaarde 5 gram wiet daar te hebben gekocht. Hij werd niet aangehouden

De politie heeft hierop direct daar een onderzoek ingesteld. Daarbij werd in het pand circa 130 gram wiet aangetroffen. De twee mannen die daar aanwezig waren, zijn aangehouden. De politie heeft in de afgelopen maanden al eerder aanwijzingen gekregen dat vanuit dit pand softdrugs verkocht worden. De Gemeente is van de bevindingen van gisterenmiddag op de hoogte gesteld.

73-jarige Roosendaler zwaar gewond bij verkeersongeval

ROOSENDAAL: Een 73-jarige Roosendaalse man is vanmorgen zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Bredaseweg, t.h.v. de Philips. De fietser werd met hoofdletsel overgebracht naar een Tilburgs ziekenhuis.

Het slachtoffer wilde kennelijk op het kruispunt met de Bredaseweg op zijn fiets oversteken. Hij moest daar voorrang verlenen aan het overige verkeer. Hij kwam terwijl hij overstak in aanrijding met een personen auto bestuurd door een 26-jarige man uit Roosendaal. De automobilist reed over de Bredaseweg. Komende vanuit de richting van de Philipslaan en gaande in de richting van het industrieterrein. Deze bestuurder verklaart dat de fietser opeens van rechts overstak. Hij kon zijn auto niet meer op tijd tot stilstand krijgen waardoor hij de fietser aanreed. Het slachtoffer werd met hoofdletsel naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Er kwam naast een ambulance ook een traumaheli ter plaatse. Een verkeersongevallenanalist heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld.

Politie onderzoekt inbraak in muziekwinkel

BERGEN OP ZOOM: Vannacht is omstreeks 01.00 uur ingebroken in een winkel aan de Korte Meestraat. Bij de ingang is met een klinker een ruit ingegooid. Vanuit de winkel is in elk geval een multi effector gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen. Het gaat vermoedelijk om een inbreker die zich verplaatst op een brommer.

16 Lichtmetalen velgen en autobanden gestolen

OUD GASTEL: De politie onderzoekt een diefstal die vannacht omstreeks 04.30 uur ontdekt Bij een bedrijf aan de Overesselijksestraat zijn van vier auto's die op een oplegger stonden de banden en de lichtmetalen siervelgen gestolen. Het gaat om auto's van het merk Mercedes. Alle vier de auto's waren op klinkers gezet. Twee auto's werden beschadigd omdat de remschrijven op de bodem van de trailer terecht gekomen waren.

Winkeldief betrapt in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Vanmorgen is in een winkel aan de Holleweg een 59-jarige vrouw uit Bergen op Zoom betrapt op winkeldiefstal. Ze had in de supermarkt een pakje sigaretten in haar zak gestopt en niet afgerekend bij de kassa. Ze kreeg een boete van 130 euro, ze had geen geld om die te betalen, waarna een dagvaarding is uitgereikt.

Auteur: Willem van Hooijdonk