Gemeente IJsselstein


Glasvezel in IJsselstein

Datum: maandag 9 juni 2008
Wat kan breedband betekenen voor IJsselsteinse bedrijven en instellingen? Wij Zijn Breed is het glasvezelproject van de provincie Utrecht. De gemeente IJsselstein organiseerde een informatieavond over de voordelen van dit project.
De avond was een succes! Een flink aantal bedrijven en instellingen heeft aangegeven interesse te hebben in een glasvezelverbinding. Niet verwonderlijk; glasvezel maakt tal van innovatieve diensten mogelijk en realiseert aanzienlijke besparingen.
Provinciaal initiatief Wij Zijn Breed
Doelstelling van Wij Zijn Breed is de realisatie van een provinciedekkend glasvezelnetwerk. Om dat te bereiken voert de provincie Utrecht een zogenaamde vraagbundeling uit. Door alle vraag naar glasvezel in de provincie in één keer te vermarkten kunnen zeer aantrekkelijke voorwaarden worden afgedwongen. Glasvezel wordt bijvoorbeeld een stuk goedkoper en daardoor ook bereikbaar voor kleinere bedrijven en instellingen.
Meer informatie
Ondernemers die interesse hebben in een glasvezelverbinding kunnen dat kenbaar maken door een intentieverklaring te tekenen. Hoe meer verklaringen er in IJsselstein worden getekend, hoe aantrekkelijker de voorwaarden zullen zijn waar tegen glasvezel kan worden afgenomen. De intentieverklaring is te vinden op www.Wij-Zijn-Breed.nl. Daar vindt u ook meer informatie over Wij Zijn Breed.