Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070822100

Vragen van het lid Leijten (SP) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over klachten over de IB-Groep. (Ingezonden 6 juni 2008)


1
Wat is uw oordeel over het artikel "Student klaagt steen en been over IBg"? 1)


2
Wat is uw oordeel over de opmerkingen dat de IB-groep studenten te laat informeert en slecht bereikbaar is? Bent u het met de klagers eens? Zo ja, wat gaat u doen aan de beroerde dienstverlening? Zo neen, waarom niet?


3
Vindt u het acceptabel dat er sprake is van onterechte inhoudingen van de beurs, forse boetes en het verlies van de ov-jaarkaart? Zo neen, waarom is dan toch de praktijk en wat gaat u doen om deze praktijk zo spoedig mogelijk te veranderen? Zo ja, waarom?


4
Wordt u, als eindverantwoordelijke voor de IB-groep, op de hoogte gesteld van wijzigingen in het uitvoeringsbeleid? Zo ja, waarom is het besluit genomen dat er onterechte boetes worden opgelegd? Zo neen, bent u van mening dat de IB-groep eigenstandig de uitvoering kan wijzigen? Bent u bereid de uitvoering strakker te volgen?


5
Deelt u de analyse dat opeenvolgende bezuinigingsrondes hebben geleid tot de wanprestaties bij de IB-groep? Zo ja, hoe gaat u zorgen dat de samenvoeging van IB-groep en CFI in goede banen zal lopen? Zo neen, bent u van mening dat de bezuinigingsrondes tot gewenste effecten hebben geleid?


6
Blijft u van mening dat de IB-groep een lerende organisatie is, nu uit het jaarverslag blijkt dat geen enkele van de communicatiedoelstellingen is gehaald en de algemene tevredenheid van de studenten een vol punt daalde in plaats van omhoog ging? 2) Zo ja, hoe verklaart u de terugloop van de algemene tevredenheid van de studenten? 3) Zo neen, hoe gaat u zorgen dat de organisatie op orde komt?


7
Hoe verklaart u dat het verloop en ziekteverzuim zo hoog zijn bij de IB-groep en welke consequenties heeft dit volgens u voor de kwaliteit van de IB-groep?


8
Bent u bereid deze vragen te beantwoorden vóór 24 juni (in verband met het geplande algemeen overleg over dit onderwerp)?


1) De Telegraaf, 4 juni 2008

2) Kamerstuk 24 724 nr. 73, vergaderjaar 2007-2008
3) Jaarverslag IB-groep 2007