Provincie Groningen

Netwerkbijeenkomst voor Groninger ondernemers

4 juni 2008

De provincie Groningen organiseert maandag 9 juni 2008 een netwerkbijeenkomst voor ondernemers in sportcentrum Kardinge. Potentiële, startende en gevestigde ondernemers kunnen er kennis met elkaar delen, elkaar enthousiasmeren voor het ondernemerschap of innovatieve ideeën ontwikkelen.

Microkrediet
Tijdens de bijeenkomst verricht gedeputeerde Hans Gerritsen de officiële aftrap van een nieuw project, het microkrediet voor Mbo-studenten die een onderneming willen beginnen. Studenten kunnen daarmee maximaal 10.000 euro lenen om een eigen onderneming op te zetten. Ook wordt tijdens de bijeenkomst een nieuwe netwerksite gelanceerd.

Netwerk voor ondernemers
Het Noorden heeft minder ondernemers dan de rest van het land en uit onderzoek blijkt slechts een derde van de Nederlanders positief staat tegenover ondernemerschap. Een goede reden om het ondernemerschap te stimuleren. Daarom heeft de provincie Groningen twee jaar geleden een ondernemersplatform opgericht, een netwerk voor ondernemers met als doel ondernemerschap te stimuleren en daarmee meer bedrijvigheid en werkgelegenheid te creëren in het Noorden. Een ondernemersnetwerk waarvan de kracht zit in de diversiteit, de omgang, en de connecties tussen de leden.

Leden
De bijeenkomst op 9 juni is alweer de 7e bijeenkomst sinds de oprichting van het netwerk in 2006. Het netwerk heeft al tot ruim 25 initiatieven geleid. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de leden uit het netwerk. Ondertussen zijn dit er al ruim 200!

Bijlagen
Onderaan deze pagina vindt u een pdf-document met daarin het programma van de netwerkbijeenkomst en een document met achtergrondinformatie Bevorderen ondernemerschap.