Ingezonden persbericht

LIBERALE JONGEREN ORGANISEREN SAMEN MET DE VVD TILBURG POLITIEK CAFE MET HALBE ZIJLSTRA

De VVD Tilburg en de JOVD Hart van Brabant organiseren samen op maandag 9 juni een politiek café over wetenschap en innovatie in De Harmonie in Tilburg.

Tilburg, woensdag 4 juni 2008 - De VVD Tilburg organiseert in samenwerking met de JOVD Hart van Brabant op maandag 9 juni een politiek café over wetenschap en innovatie. Het debat vangt aan om 19.00 en vindt plaats in De Harmonie, Stationsstraat 26 te Tilburg. De avond zal ingeleid worden door Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra (VVD) die kort zal ingaan op de volgende punten: het Bindend Studie Advies (BSA), student en ondernemerschap, aansluiting van studie op het bedrijfsleven en carrièremogelijkheden in de wetenschap. Nadat Halbe Zijlstra de mening van de VVD heeft weergegeven zal het politiek café van start gaan en kunnen de aanwezigen met hem in discussie gaan. Aansluitend aan het Politiek Café zal voor de aanwezigen om 20.45 op groot scherm de EK voetbalwedstrijd Nederland - Italië te zien zijn.

De VVD Tilburg en de JOVD Hart van Brabant bezoeken regelmatig elkaars activiteiten en wisselen ideeën uit. Bestuurslid (met portefeuille jongeren) van de VVD afdeling Tilburg Jeroen Deneer: "Het Hoger Onderwijs zorgt voor veel positieve vibraties in Tilburg . Het enthousiasme en de energie die jongeren in het algemeen en studenten in het bijzonder aan deze stad toevoegen is belangrijk voor de dynamiek en profilering van Tilburg als Onderwijsstad. Als VVD Tilburg dragen we daar graag een steentje aan bij. Daarom werken we samen met de JOVD Hart van Brabant in de voorbereiding van dit Politiek Café."
Voorzitter JOVD Hart van Brabant Martijn Schoormans: "Ik zie het als een positieve ontwikkeling dat wij als jonge liberalen regelmatig contact hebben met de VVD Tilburg. We zijn politiek onafhankelijk van de VVD en kijken kritisch naar haar standpunten, door middel van samenwerking op lokaal niveau proberen we de VVD Tilburg scherp te houden, dat zij ons ook serieus nemen is prettig, zeker als het thema jongeren sterk aangaat".

---