NOC*NSF

Arnhem, 5 juni 2008

Sport & Zaken Bedrijfssport brengt medewerkers Agis in beweging

Vanaf 9 juni begint Agis met een uitgebreid bedrijfssport programma om het enthousiasme van haar medewerkers voor sport aan te wakkeren.
Sport & Zaken zal 90 clinics in verschillende balsporten voor de zorgverzekeraar faciliteren op de locaties Amersfoort en Leeuwarden. Doel is om minstens 60% van de medewerkers van Agis met deze sporten in aanraking te brengen.

Met ruim 1,25 miljoen verzekerden behoort Agis tot een van de grote zorgverzekeraars in Nederland. Het bedrijf heeft ruim 1.500 medewerkers in dienst, verspreid over de locaties Amersfoort (1.400 medewerkers) en Leeuwarden (120 medewerkers). Agis probeert op een positieve manier om haar verzekerden aan te zetten tot gezond gedrag. Uiteraard wil Agis ook haar eigen medewerkers stimuleren om gezond te leven en meer te bewegen. Om dit doel te realiseren wil Agis de sportbeoefening onder haar medewerkers bevorderen.

Agis heeft Sport & Zaken gevraagd een voorstel te doen om het enthousiasme van haar medewerkers voor verschillende sporten te vergroten. Door het aanbieden van clinics EasyFIT en Volleyfit verwacht Sport & Zaken de doelstelling van Agis een stap dichterbij te brengen.

EasyFIT en Volleyfit zijn programma's van respectievelijk het Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond en de Nederlandse Volleybal Bond. Medewerkers van alle niveau's worden op een prettige en ontspannen manier in aanraking gebracht met verschillende balsporten. Beide programma's zijn daarnaast gericht op het verbeteren van gezondheid en conditie.

In de weken van 9 juni as. en 8 en 15 september as. zullen er op de locaties in Amersfoort en Leeuwarden in totaal 90 clinics worden gegeven. Sport & Zaken hoopt met beide clinics ongeveer 900 medewerkers te bereiken. Omdat de interne Arbodienst van Agis voorafgaand aan het traject onderzoek heeft gedaan naar de gezondheid van de medewerkers, kunnen de resultaten van het programma na afloop geëvalueerd worden. Met dit Bedrijfssport programma van Sport & Zaken zijn de medewerkers van Agis straks verzekerd van een inspirerend sportaanbod.

Sport & Zaken is in het kader van het programma Bedrijfssport de bemiddelaar tussen sportbonden en bedrijven. De diensten die Sport & Zaken aanbiedt bestaan uit:
. Bedrijfssport: aanbod in 13 verschillende sporten.
. Aanvullende diensten: sportmedische keuringen, presentaties, workshops.
. Voorlichting en advies op het gebied van bedrijfssport.
. Inventarisatie van wensen en behoeften, sportachtergronden en gezondheidssituaties van medewerkers.
. Evaluatie van bedrijfssport programma's.

Partners van Sport & Zaken:
Boer & Croon, Canon, Clifford Chance, CSM, Ernst & Young, Fortis, Getronics PinkRoccade, ING,
KLM, NOC*NSF, Pon Holdings, Sodexho, VNO-NCW, Zilveren Kruis Achmea
-----------------------

Stichting Sport & Zaken
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834725
Telefax (026) 4822809