Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Rotterdam/Amersfoort, 6 juni 2008

Peter Besuijen nieuwe Algemeen Directeur Hypotrust

Per 9 juni aanstaande treedt Peter Besuijen aan als nieuwe Algemeen Directeur van Hypotrust. Hij blijft voorlopig actief als Commercieel Directeur van Quion en zal in de komende maanden zijn taken overdragen. Besuijen gaat de koers die Hypotrust dit jaar heeft ingezet verder ontwikkelen en wil daarnaast een verdere verbreding van de dienstverlening bewerkstelligen.

Voor Hypotrust werd het afgelopen jaar een ambitieus meerjaren businessplan ontwikkeld. Quion hecht er veel belang aan om in deze turbulente markt Hypotrust verder uit te bouwen en heeft daarom Peter Besuijen gevraagd om deze rol op zich te nemen. "Voor mij is de overstap van Quion naar Hypotrust weer een fantastische uitdaging. David Jongeleen heeft de afgelopen jaren een uitstekende basis ontwikkeld voor verdere groei," aldus Peter Besuijen. "Het businessplan dat er nu ligt, biedt mooie ontwikkelingskansen om Hypotrust verder uit te bouwen."

Peter Besuijen (52) is sinds 1994 aan de groep verbonden en is betrokken geweest bij de start van zowel Hypotrust (1994) als Quion (2002). "Als Commercieel Directeur heeft hij zich volop ingezet voor de ontwikkeling van Quion en wij zijn hem, als een van de pioniers van de groep, erg veel dank verschuldigd. Mede onder zijn leiding heeft Quion zich zeer succesvol ontwikkeld en is uitgegroeid tot een toonaangevende dienstverlener in de Nederlandse hypothekenmarkt. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met deze benoeming het ambitueuze meerjarenplan voor Hypotrust in goede handen hebben gegeven," zegt Kees Engel, Directievoorzitter van Quion.

Over Quion
Quion richt zich, naast het aantrekken van funding voor distributiepartners, op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion beschikt over ratings van Moody's Services Limited en Fitch Ratings Limited voor zowel primary als special servicing. Fitch Ratings gaf Quion onlangs de hoogste rating voor de special servicing dienstverlening in de Nederlandse markt. Quion is SAS 70 Type I en Type II gecertificeerd. Quion beheert een portefeuille van ruim E 23 miljard en het klantportfolio bestaat uit nationale- en internationale financiële instellingen.

Over Hypotrust
Hypotrust maakt onderdeel uit van Quion Groep B.V. en richt zich met een scherp geprijsd assortiment woninghypotheken op de particuliere markt. Verkoop van Hypotrust-hypotheken vindt uitsluitend plaats via het intermediair.