Ingezonden persbericht

Korfbalverbond brengt Agis in beweging

Zeist 6 juni 2008 - Op 9 juni start Agis met een uitgebreid bedrijfssportprogramma om het enthousiasme van haar medewerkers voor sport aan te wakkeren. Het korfbalverbond (KNKV) zal 45 clinics EasyFIT voor de zorgverzekeraar faciliteren op de locaties Amersfoort en Leeuwarden. Doel is om minstens zestig procent van de medewerkers van Agis met EasyFIT in aanraking te brengen.

Het KNKV biedt via NOC*NSF (Sport & Zaken) EasyFIT aan aan bedrijven die hun medewerkers in beweging willen brengen. EasyFIT is het bedrijfssportaanbod van het KNKV, dat bestaat uit 6 verschillende balsporten, waaronder natuurlijk korfbal, die worden gespeeld in een 'Easy'-vorm. De deelnemers kunnen zich uitleven met leuke, toegankelijke vormen van korfbal, voetbal, volleybal, softbal, hockey en tennis onder gediplomeerde begeleiding en dat aanbod sprak zorgverzekeraar Agis aan.

Agis behoort met ruim 1,25 miljoen verzekerden tot een van de grote zorgverzekeraars in Nederland. Het bedrijf heeft ruim 1.500 medewerkers in dienst, verspreid over de locaties Amersfoort (1.400 medewerkers) en Leeuwarden (120 medewerkers). Agis probeert op een positieve manier haar verzekerden aan te zetten tot gezond gedrag en uiteraard wil Agis ook haar eigen medewerkers stimuleren om gezond te leven en meer te bewegen. Om dit doel te realiseren wil Agis de sportbeoefening onder haar medewerkers bevorderen. De verzekeraar koos voor het aanbieden van clinics EasyFIT en verwacht hiermee een stap dichterbij die doelstelling te komen.

In de weken van 9 juni en 8 en 15 september zal het KNKV op de locaties in Amersfoort en Leeuwarden in totaal 45 clinics geven. Het KNKV hoopt met de clinics ongeveer 900 medewerkers te bereiken en naar aanleiding van deze eerste kennismaking de medewerkers van Agis warm te maken voor structurele deelname aan EasyFIT.