Gemeente Reimerswaal


Open dag KruseVeer 9 juni

Geplaatst op: 27-05-2008
door: ()

Op 9 juni wordt u vanaf 10.00 uur van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen achter de schermen bij de sloop van het veerplein en de aanleg van een nieuw stuk dijk.

Boskalis B.V. is samen met diverse lokale onderaannemers al enkele weken bezig met het afbreken van de gebouwen, wegen, lichtmasten en natuurlijk niet te vergeten de brug. Dit wordt gedaan met groot materieel zoals grote kranen, opleggers, tractoren etc. Deze activiteiten trekken heel veel publiek zo is gebleken.

Veel mensen komen een kijkje nemen en zijn zo nieuwsgierig dat zij het liefst zo dicht mogelijk bij de werkzaamheden komen. Dit levert soms zeer gevaarlijke situaties op. Ook na 16.00 uur wanneer de meeste werkzaamheden gestopt zijn is de belangstelling voor het werk nog groot. De plaatselijke jeugd komt dan een kijkje nemen op het terrein. Omdat er zandafgravingen zijn, er hopen puin en zeer scherp betonijzer liggen, is dit niet zonder risico. Wanneer de aannemer dit ziet worden de kinderen gewaarschuwd en op de gevaren gewezen. Het gevaar is nog groter wanneer de aannemer niet meer aanwezig is. Gebeurt er dan wat op het terrein dan is hulp ver te zoeken.

Wij vragen dan ook aan de ouders om hun kinderen te waarschuwen en ze te ontraden om op het terrein te spelen. Natuurlijk begrijpen wij dat het werk interessant is voor vele mensen. Daarom nodigen we dan ook iedereen uit om het bouwwerkzaamheden van dichtbij te komen bekijken. Die dag wordt er ook uitleg gegeven over de diverse werkzaamheden. U bent welkom vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur op het voormalig veerplein.