Provincie Zeeland


-->

Persberichten

30-05-2008: Informatieavond over beheerplan Canisvliet, Groote Gat en Vogelkreek

Op 9 juni aanstaande houden de Provincie Zeeland, Staatsbosbeheer en Zeeuws Landschap een informatieavond over het Natura 2000-beheerplan voor de drie gebieden Canisvliet, Groote Gat en Vogelkreek. De informatieavond vindt plaats in het vergadercentrum Braakmanzicht, Braakmanweg 1, Biervliet vanaf 19.30 uur.

Aan de hand van enkele presentaties wordt de werkwijze van het opstellen van het beheerplan toegelicht. De provincie, en een kenner van de streek spreken over de drie gebieden. Aansluitend is een informatiemarkt, waar iedereen vragen kan stellen.

De Provincie Zeeland is verantwoordelijk voor het opstellen van de beheerplannen voor zeven van de Natura 2000-gebieden in Zeeland: Kop van Schouwen, Manteling van Walcheren, Yerseke en Kapelse Moer, Groote Gat, Canisvliet, Vogelkreek, 't Zwin en Kievittepolder. Voor ieder gebied zal tot eind 2009 tenminste een ontwerp-beheerplan op tafel liggen.

De Provincie Zeeland maakt de beheerplannen zo spoedig mogelijk gereed, om snel duidelijkheid te geven over de mogelijkheden binnen een Natura 2000-gebied. De beheerplannen geven op hoofdlijnen aan welke (beheers)maatregelen genomen moeten worden, om te zorgen dat de natuurwaarden van de gebieden op orde komen en beschermd worden. Maar bijvoorbeeld ook voor welke activiteiten of bestaand gebruik in en rond het gebied toekomstig geen vergunning meer nodig is, op grond van de Natuurbeschermingswet 1998.

Naast de natuurdoelen en de economische afwegingen, hoort het afwegen van de belangen van betrokkenen ook bij het bestuurlijke proces voor het opstellen van de plannen. Maatschappelijke belangenorganisaties geven hun input via een klankbordgroep. Belanghebbenden kunnen hun mening uiten tijdens de informatieavond op 9 juni. Eind 2008 kan op het plan worden ingesproken.

Meer informatie over het beheerplan voor de drie Natura 2000-gebieden Canisvliet, Groote Gat en Vogelkreek en de informatieavond is te vinden op www.zeeland.nl/natura2000

30 mei 2008, Jeannine Christiaansen, (0118) 631396, persberichtnummer 262