Gemeente Delft

Uitbreiding tuincomplex de Goudsbloem gereed

Kindertuin De Goudsbloem aan het van Rossumpad in het Hof van Delftpark is uitgebreid en wordt op maandag 9 juni om 16.00 uur feestelijk heropend. De belangstelling van kinderen voor tuinieren is zo groot dat de Stichting Kindertuinen Delft in 2006 besloot om extra tuintjes toe te voegen. Wethouder Anne Koning is aanwezig om het tuincomplex in het bijzijn van kinderen, medewerkers en omwonenden opnieuw te openen.

In 2007 is vanwege het enorme succes besloten om het gedeelte openbaar groen, gelegen aan de westkant van de tuin, geschikt te maken voor het tuinieren van kinderen. De capaciteit is nu uitgebreid van 80 naar maar liefst 120 tuintjes. De appelboomgaard is verplaatst naar de zijkant van het tuincomplex. De boomgaard met bijzondere appelbomen blijft openbaar toegankelijk.

Het programma voor 9 juni is als volgt:

15.30 uur ontvangst

16.00 uur welkom en officiële handeling door wethouder Anne Koning en hoofdtuinleider Dick van der Wel
16.15 uur rondleiding tuin en hapje/drankje

De Stichting Kindertuinen Delft biedt op vier tuincomplexen kinderen tussen 8 en 12 jaar de gelegenheid om te tuinieren op een eigen stukje grond. Meer dan 350 kinderen zijn jaarlijks enthousiast bezig met zaaien, poten, planten, schoffelen, wieden en oogsten. Alle werkzaamheden worden voorgedaan en uitgelegd, maar het doel is het zelf te doen. Naast de Goudsbloem zijn er nog drie tuinen: De Boterbloem (aan het Abtswoude), De Papaver (in de Delftse Hout, Linnaeuspad) en De Zonnebloem (aan de Tanthofdreef). Zie ook www.kindertuinendelft.nl.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft