Rijden onder invloed

Apeldoorn, 09-06-2008 o Op vrijdagavond 6 juni zijn in Apeldoorn op verschillende plaatsen automobilisten betrapt op het rijden onder invloed.

Een 20-jarige automobilist uit Apeldoorn werd vrijdagavond omstreeks 19.30 uur op de Laan van de Dierenriem aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,2. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Op de Adelaarslaan werd omstreeks 20.30 uur een 67-jarige inwoner van Apeldoorn betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 0,6 promille. De man kreeg een boete en een rijverbod van 1 uur.

Een 41-jarige inwoner van Klarenbeek werd op de Oost Veluweweg aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij blies 0,6 promille. De man kreeg een boete en een rijverbod van 1 uur.

Een 42-jarige inwoner van Arnhem werd omstreeks 22.00 uur op de Arnhemseweg aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een personenauto bestuurde. Hij blies 0,9 promille. De man kreeg een boete en een rijverbod van 4 uur.

Op de Zwolseweg werden twee automobilisten betrap op het rijden onder invloed. Een 39-jarige inwoner van Apeldoorn blies 0,8 promille. De man kreeg een boete en een rijverbod van 2 uur. Een 38-jarige Apeldoorner blies 0,7 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 2 uur.