Diefstal mobiele telefoons

Apeldoorn, 09-06-2008 o De politie heeft vrijdag 6 juni een 33-jarige inwoner van Alkmaar aangehouden op verdenking van diefstal van mobiele telefoons.

De man toonde in een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn belangstelling voor mobiele telefoons en liet zich zaken uitleggen. Tijdens de uitleg die de man kreeg zag hij kans om de nieuwe telefoons om te wisselen voor oude modellen. Dit werd door de verkoper gezien. De man gaf aan dat hij een toestel wilde kopen en wilde pinnen. Toen dat niet mogelijk bleek liep de man de zaak uit en rende vervolgens weg.

De verkoper rende achter de man aan en kreeg daarbij ondersteuning van enkele voetgangers, fietsers en een motorrijder. Op de Librije werd de man staande gehouden, waarna hij een ontvreemde telefoon aan de verkoper terug gaf.

De man rende wederom weg, maar werd in de W. Druckerstraat door getuigen klemgereden. Vervolgens werd de man door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.