Politie Gelderland-Zuid

Winkeldief uiteindelijk toch aangehouden

Nijmegen, Beuningen, 09-06-2008 o Op zondagochtend is een 49-jarige vrouw uit Zutphen, op de Achter de Carmel aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had op maandag 19 mei in een supermarkt in Beuningen geprobeerd boodschappen mee te nemen zonder deze bij de kassa af te rekenen.

Agenten kregen zondagochtend een melding van overlast aan de Achter de Carmel. Er zouden zich daar drie personen ophouden die voor overlast zorgden. Bij controle van de drie personen werd ook de vrouw aangetroffen die nog gezocht werd voor de winkeldiefstal. Omdat er toestemming van justitie was om haar buiten heterdaad te kunnen aanhouden is de vrouw meegenomen en ingesloten.

De Zutphense werd die maandag betrapt bij het stelen van een aantal goederen uit de winkel. Dit was gezien door een medewerkster van de supermarkt. Een collega van de medewerkster sprak de 49-jarige vrouw aan en probeerde haar tegen te houden. De vrouw rukte zich los en liet de boodschappen achter. Getuigen namen het kenteken van haar auto op en er was een goed signalement van de vrouw bekend. Op dat moment kon de vrouw niet worden achterhaald. De vrouw heeft bekend. Proces-verbaal werd opgemaakt. (14)