Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 09-06-2008

Twee mannen aangehouden voor diefstal

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een inbraak in een bedrijf hadden gepleegd.

Door getuigen werd omstreeks 08.10 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een aantal mannen zich verdacht gedroeg op een bouwterrein aan de Euterpedreef. Ter plaatse zagen agenten drie personen op het bouwterrein lopen. Bij het zien van de politie renden de verdachten weg. Na een korte zoektocht werden twee mannen 22 en 31 jaar uit Oosterhout en Utrecht - aangehouden.

Onderzoek naar een derde verdachte leverde niets op. De mannen hadden en gat in een muur gemaakt om zo een winkel binnen te komen. In een nog af te bouwen appartement werd een tas met inbrekerswerktuigen aangetroffen.

Diefstal stenen

UTRECHT De politie heeft een man bekeurd omdat hij stenen had weggenomen bij een bouwplaats aan de Parkzichtlaan.

Omstreeks 09.55 uur zag een getuige dat een man zich verdacht ophield op een bouwterrein. De man was stenen aan het inladen in een bestelbusje. Toen de bus vol was reed de man weg in de richting van de wijk Het Zand. De agenten zochten in de wijk en troffen het bestelbusje op een parkeerterrein achter de Crouwldijk aan. De bestuurder liep in de omgeving van zijn bus en werd aangesproken. In de bus lag een groot aantal stenen. In de tuin van de man lag inmiddels een veelvoud aan stenen. De 22-jarige man uit Utrecht gaf aan toestemming te hebben om de stenen mee te nemen.

Omdat het zondag was en de agenten de verklaring van de man niet konden toetsen, kreeg hij en bekeuring en zal maandag vastgesteld worden of de man toestemming had voor het weghalen van de stenen.

Aangehouden met vals geld

UTRECHT Op de Voorstraat heeft de politie in de nacht van zondag 8 op maandag 9 juni een man aangehouden omdat hij de politie uitschold. De man bleek ook in het bezit van vals geld.

Tijdens de surveillance reden agenten over de Voorstraat toen zij plotseling zonder enige aanleiding uitgescholden werden door een man. De agenten spraken de 31-jarige man uit Utrecht aan op zijn gedrag en vroegen naar zijn identiteitsbewijs. De Utrechter had niets op zak waarmee hij zich kon legitimeren en werd aangehouden. De man bleef zich recalcitrant gedragen en wenste niet mee te werken. Op het bureau werd tijdens de fouillering een groot geld bedrag bij hem aangetroffen. Hiervan bleek een aantal biljetten vermoedelijk vals te zijn. De politie onderzoekt het geld.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Europalaan heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed.

Omstreeks 02.05 uur kreeg een 30-jarige man uit Hoogland op de Europalaan een stopteken. De man moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 340 ug/l uit. Hij werd met een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal weer naar huis gestuurd.

Schennispleger aangehouden

UTRECHT In het Hogelandsepark heeft de politie een man aangehouden omdat hij schennis pleegde.

Getuigen belden omstreeks 15.10 uur naar de politie omdat zij gezien hadden dat een man in het Hogelandsepark zijn geslachtsdeel had laten zien aan voorbijgangers. De politie kwam ter plaats en trof de man 34 jaar uit Utrecht aan. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.