Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Uitbreiding brugbeding een nieuwe stap naar duurzaam Noord-Holland.

Provincie onderzoekt 24-uurs brugbediening

De provincie Noord-Holland heeft besloten te onderzoeken waar het mogelijk en zinvol is de brugopeningstijden uit te breiden en 24-uurs brugbediening in te voeren. Hiermee voert de provincie een motie van de PvdA uit, die 12 november 2007 door een grote meerderheid van Provinciale Staten werd aangenomen. PvdA-statenlid Gohdar Massom is blij met het besluit. Volgens hem is het een belangrijke stap naar een duurzaam Noord-Holland.

PvdA-statenlid Gohdar Massom: De huidige capaciteit van de vaarwegen is nog sterk onderbenut. Dat is jammer, want de binnenvaart is een aantrekkelijk alternatief voor het wegverkeer, waarmee het overbelaste wegennet in Noord-Holland kan worden ontlast. Bovendien is de binnenvaart milieuvriendelijk: per ton vracht stoot een schip zesmaal minder CO2 uit dan een vrachtwagen .

De PvdA wacht nu het onderzoek af. Massom: Wij zullen kritisch kijken of alle potentiële kansen in onze provincie daadwerkelijk worden benut. Tevens hopen wij dat de provinciale dienstverlening aan de scheepvaart binnenkort aanzienlijk verbeterd zal worden. Dankzij de motie gaat de provincie een beter beheerbeleid opstellen voor vaarwegen in Noord-Holland en gaat men meer samenwerken met andere vaarwegbeheerders en andere betrokken partijen zoals Rijkswaterstaat, gemeenten, waterschappen en Prorail. Op die manier kan vervoer over water echt gestimuleerd worden, waardoor de files kunnen verminderen en het milieu minder wordt belast .


*** EINDE PERSBERICHT ***