Persbericht

Nederlandse vestiging HP bespaart ruim 120 ton CO2-uitstoot met flexwerken

Aanzienlijke afname autogebruik in eerste vier maanden

AMSTELVEEN, 9 juni 2008 - De invoering van flexibel werken bij de Nederlandse vestiging van Hewlett-Packard heeft als resultaat dat medewerkers hun leaseauto minder gebruiken. Berekeningen tonen aan dat in de eerste vier maanden, nadat HP al haar medewerkers flexwerkers maakte, de reductie aan CO2 -uitstoot al ruim 120 ton bedraagt. HP verwacht een verdere afname van het autogebruik.

Alle leaseautorijders van HP Nederland samen reden in de eerste vier maanden na invoering van het flexwerkbeleid ruim 700.000 km minder, een aantal dat direct aan het flexwerken valt toe te rekenen. Hans Daniels, algemeen directeur van HP Nederland: "Met de hedendaagse technologie is fysieke aanwezigheid op kantoor lang niet altijd noodzakelijk. Werken vanuit huis wint aan populariteit en dat zien we terug in de verbruikcijfers van onze leaserijders."

Naast de CO2 -reductie is er sprake van een enorme kostenbesparing. Hans Daniels: "Op jaarbasis besparen we honderdduizenden euro's aan brandstof en variabele kosten voor ons wagenpark. Bovendien dragen we ons steentje bij aan het terugdringen van het autoverkeer en bieden we onze medewerkers de mogelijkheid om zo effectief en efficiënt mogelijk vanaf iedere locatie te werken."

Op 1 februari van dit jaar maakte Hewlett-Packard al haar medewerkers flexwerkers. Het Nederlandse hoofdkantoor van het grootste technologiebedrijf ter wereld verhuisde van Utrecht naar Amstelveen en is volledig ingericht voor de nieuwe manier van werken. De overgang is onderdeel van een wereldwijd programma voor de consolidatie van HP-kantoren.

Over HP

HP maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT infrastructuur behoort HP tot 's werelds grootste IT-bedrijven. HP behaalde wereldwijd een omzet van $ 110,4 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 30 april 2008.

Meer informatie over HP (NYSE: HPQ), inclusief links naar RSS feeds, is te vinden op www.hp.com/hpinfo/newsroom.

© 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

Contactpersoon voor de redactie:

Hewlett-Packard Nederland B.V.

Jeroen Coenen

Corporate Marketing

06 - 5158 0879

jeroen.coenen@hp.com