De hele zorgsector op een rij door één telefoontje


AMSTELVEEN, 20080609 -- De databank Zorgsectorinfo.nl biedt vanaf nu bezoekers een nieuwe dienst aan: de mogelijkheid om te bellen met een servicenummer om inzage in alle gegevens te krijgen. Met een internetaansluiting en een telefoon kan iedereen zakelijke informatie over alle Nederlandse zorginstellingen eenvoudig op het scherm krijgen.

Bij dit nieuwe systeem wordt via het servicenummer automatisch afgerekend door het telefoonbedrijf van de beller. De werkelijk gebelde minuten worden dan afgerekend via de gewone telefoonrekening, net als andere gesprekskosten.
De beller betaalt dus alleen voor de tijd dat de gegevens geraadpleegd kunnen worden. Wordt er opgehangen door de beller, dan wordt de toegang tot de databank automatisch geblokkeerd.

In de databank zijn zowel instellingen binnen de cure (ziekenhuizen, categorale instellingen, zelfstandige behandelcentra) als binnen de care (ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg) opgenomen. Hierin kunnen gegevens zoals omzet, resultaat, personeel, investeringen, vestigingsplaats en locaties per instelling geraadpleegd worden. Er zijn verschillende zoekmogelijkheden en opties om vergelijkingen te kunnen maken.
Geïnteresseerden kunnen www.zorgsectorinfo.nl raadplegen voor meer informatie over de werking van de databank.

Zorgsectorinfo.nl is een initiatief van MISA Management Information Services Amstelveen B.V. Het bedrijf bestaat sinds 1993 en is werkzaam op het gebied van bedrijfseconomie en internettoepassingen.