Apple Benelux

Apple leiding geeft demonstratie van Mac OS X Leopard- en OS X iPhone- ontwikkelplatforms tijdens WWDC 2008-keynote

Cupertino, 13 mei 2008 - Apple maakt vandaag bekend dat een team van Apple leidinggevenden, onder leiding van CEO Steve Jobs, de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) zal openen met een keynote op maandag 9 juni om 10.00 uur (plaatselijke tijd) in Moscone West te San Francisco. Tijdens de WWDC van dit jaar worden twee revolutionaire ontwikkelplatforms gedemonstreerd: het baanbrekende en vernieuwende OS X Leopard en OS X iPhone, 's werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem.

Tijdens het vijfdaagse WWDC-evenement, dat duurt van 9 tot en met 13 juni, is er voor het eerst een iPhone-programma voor ontwikkelaars van mobiele applicaties. Tijdens diepgaande informatiesessies en praktische workshops kunnen ontwikkelaars uitgebreid kennismaken met de vele mogelijkheden van de OS X iPhone 2.0-software, inclusief de iPhone SDK en de App Store, een revolutionaire methode voor ontwikkelaars om hun applicaties draadloos aan te bieden aan gebruikers van iPhone en iPod touch.

Het iPhone-programma biedt ontwikkelaars tevens de mogelijkheid om samen met engineers van Apple spectaculaire en innovatieve mobiele applicaties te bouwen die optimaal gebruikmaken van de functionaliteit van iPhone, zoals de baanbrekende
Multi-Touch-gebruikersinterface, animatietechnologie, een grote verzameling API's, inclusief programmeerinterfaces voor Core OS-, Core Services-, Media- en Cocoa
Touch-technologieën, de ingebouwde versnellingsmeter met drie assen en de plaatsbepalingstechnologie.

Het Mac-programma van dit jaar biedt zowel nieuwkomers als oudgedienden de technische kennis en technieken die nodig zijn om eersteklas OS X Leopard-applicaties te ontwikkelen. Tijdens de Mac- sessies komt elk niveau van het systeem aan bod, zoals ontwerp en implementatie van de interface, applicatieframeworks, beveiliging, lokalisatie en netwerkgebruik.

Tijdens WWDC 2008 worden meer dan 150 informatieve sessies en workshops gehouden waarbij engineers van Apple dieper in zullen gaan op innovatieve technologieën die de basis vormen van OS X iPhone en OS X Leopard. Ontwikkelaars kunnen hun eigen programmacode meenemen naar de workshops en er samen met een Apple engineer aan werken. Door ontwikkelmethoden en tips toe te passen die tijdens de sessies zijn besproken, kunnen ze hun applicaties verbeteren.

Andere activiteiten tijdens de WWDC 2008:


* presentaties door engineers waarbij dieper wordt ingegaan op OS X iPhone, OS X Leopard en innovatieve hulpmiddelen en technologieën zoals de iPhone SDK,
Cocoa Touch, Interface Builder, Xcode en nog veel meer;
* praktijksessies waarbij deelnemers inzicht krijgen in de programmeerstrategieën
en -technieken van de engineers van Apple;

* technische workshops waarbij deelnemers één op éÇén kunnen samenwerken met engineers van Apple;

* speciale evenementen, zoals de welkomstreceptie, Apple Design Awards, lunchsprekers en Stump the Experts.

Deelnemers kunnen zich aanmelden op de WWDC-website van Apple: http://developer.apple.com/wwdc . Hier is tevens meer informatie te vinden over alle sessies. Analisten en journalisten zijn van harte uitgenodigd om de keynote bij te wonen. Zij kunnen zich aanmelden bij Simon Pope, simonp@apple.com.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de
personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.