Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Vervangen tramsporen in de Jonker Fransstraat

Vanaf maandag 9 juni start de RET met werkzaamheden aan de tramsporen in de Jonker Fransstraat tussen de Noorderbrug en de Goudsesingel. De werkzaamheden duren ongeveer zes weken. Om de overlast te beperken worden de werkzaamheden in drie fases uitgevoerd.

Gedurende de werkzaamheden zullen delen van de Jonker Fransstraat worden afgesloten voor auto, tram- en busverkeer. Fietsverkeer blijft mogelijk. Omleidingen worden met behulp van borden aangegeven. Buslijn 38 rijdt alleen richting station Schiedam Centrum via de Jonker Fransstraat. Voor de terugreis richting Crooswijk rijdt buslijn 38 via Hofplein en Noordplein. Tram 8 Kleiweg/Spangen rijdt vanaf maandag 16 juni drie weken in beide richtingen via de Goudsesingel, Boezemweg, Boezemstraat, Pijperstraat en Crooswijksestraat.

Bereikbaarheid winkels en woningen

Het trottoir voor de woningen en winkels in de Jonker Fransstraat blijft bereikbaar gedurende de werkzaamheden. Het is niet mogelijk te parkeren in het werkgebied. Voor winkeliers is het mogelijk afspraken te maken over de bevoorrading.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u kijken op de website www.gw.rotterdam.nl à Werken aan de weg à Kralingen-Crooswijk à Jonker Fransstraat. Ook kunt u contact opnemen met Mirjam van den Brink, projectcommunicator bij Gemeentewerken, via telefoonnummer (010) 489 34 58 of e-mail m.vandenbrink@gw.rotterdam.nl.