Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Meerdere automobilisten onder invloed van alcohol         |

De politie heeft zondag 8 juni en maandag 9 juni een viertal aanhoudingen verricht voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij alle automobilisten wees een blaastest op straat uit dat de bestuurders onder invloed van alcohol waren. Van twee van de vier automobilisten is het rijbewijs ingevorderd.

De eerst aanhouding vond rond 10.15 uur in Ermelo op de Fokko Kortlanglaan plaats. Een 33-jarige vrouw uit Harderwijk werd aangehouden door de politie. Zij veroorzaakte door haar gevaarlijke rijgedrag bijna een aanrijding. De vrouw blies op het bureau 0,5 promille.

Een 21-jarige man uit Vaassen is zondag op de Eekterweg in Vaassen rond 19.20 uur aangehouden. De automobilist was betrokken bij een verkeersongeval. Hij blies op het bureau 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

In de nacht van zondag op maandag 9 juni rond 01.30 uur is op de Elspeterweg in Nunspeet een 37-jarige man uit Voorthuizen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd

De politie hield een 43-jarige man uit de gemeente Hoogeveen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek rond 04.00 uur staande. De man blies op het bureau 1,2 promille.

Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.
|     |Epe- Verkeersongeval op de Kanaalweg                      |

Een 21-jarige automobiliste uit de gemeente Oss en een 28-jarige automobilist uit Deventer raakten zondag 8 juni betrokken bij een aanrijding op de Kanaalweg in Epe.

Het ongeval vond rond 12.00 uur plaats. De 21-jarige vrouw reed over de Kanaalweg, komende uit de richting Heerde. De vrouw verleende op het kruispunt geen voorrang aan de van rechts komende 28-jarige bestuurder. Hierdoor ontstond tussen beide een aanrijding. Een vrouw die bij de 21-jarige automobiliste zat is voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
---

---

---

---- --