Ingezonden persbericht


Maarssen, 09 juni 2008

Persbericht

Leerboek Psychiatrie voor verpleegkundigen: een handreiking bij de verpleegkundige diagnostiek, mogelijke interventies en de bejegening van mensen met psychiatrische problemen

De titel Leerboek Psychiatrie voor verpleegkundigen is zojuist nieuw verschenen. Dit leerboek is primair geschreven voor gebruik binnen de hbo-opleidingen tot verpleegkundige met specialisatie psychiatrie. Het boek is ook zeer bruikbaar binnen vervolgopleidingen, verwante opleidingen en als naslagwerk geschikt voor iedereen die professioneel contact heeft met mensen met psychiatrische problematiek.

De uitgangspunten bij het schrijven van dit nieuwe boek waren tweeledig. Enerzijds dient het bij te dragen aan kennis over de meest voorkomende psychiatrische stoornissen. Anderzijds dient er bij uitstek aandacht te worden geschonken aan de specifieke rol die verpleegkundigen hebben bij de diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met psychiatrische problemen.

Speciale aandacht wordt geschonken aan specifieke psychiatrische stoornissen. Hierbij diende de DSM-IV- TR-classificatie als uitgangspunt.

Aan dit boek werkte een breed gezelschap van vooraanstaande specialisten op medisch, psychiatrisch, psychotherapeutisch en verpleegkundig terrein mee. De inhoudelijke redactie voor dit boek was in handen van drie gespecialiseerde verpleegkundigen en twee psychiaters.

Leerboek Psychiatrie voor verpleegkundigen is een uitgave van Elsevier Gezondheidszorg.

Bestellen:

Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen / druk 1
Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen / druk 1
Garenveld, W.


Elsevier Gezondheidszorg is onderdeel van Reed Business. Reed Business is onderdeel van een van 's werelds grootste mediaconcerns Reed Elsevier. Met merken als Elsevier, Boerderij, Totaljobs en Nursing neemt Reed Business marktleidende posities in, in vrijwel alle business-to- business sectoren van de Nederlandse economie.

Noot voor de redactie,