Deelgemeente Osdorp Amsterdam


De wonderlijke wereld van natuurtuin De Wiedijk

4 juni 2008

Maandag 9 juni 2008 start Martje Postma, wethouder Milieu van stadsdeel Osdorp, het nieuwe natuur-educatieproject `De elfjes van de Wiedijk' met het voorlezen van een verhaal. Het verhaal vertelt waar de elfjes vandaan komen. Leerlingen van de Alphons Laudyschool mogen als eerste horen hoe de elfjes in natuurtuin De Wiedijk zijn gekomen.

Bijzondere vondsten

De boswachters Ruud en Karel deden al langer bijzondere vondsten in het park. Zo vonden zij piepkleine hemdjes, zagen zij plekken in het bos die getuigden van nachtelijke vergaderingen, en raapten zij soms kleine gekleurde slofjes van de grond. Zij geloven heilig in het bestaan van de elfjes. Na melding van dit alles bij het hoofdkantoor van stadsdeel Osdorp werden zij echter steevast niet geloofd. "We werden zelfs een beetje uitgelachen," aldus Ruud, de andere boswachter. Nu de vermoedens echter zijn bevestigd door de stadsecoloog, twijfelt zelf het stadsdeelkantoor niet meer. Elfen zijn van nature bang voor mensen, dus blijft het moeilijk om ze echt te zien.

elfenpadlinks.jpg (55 Kb)

Natuur- en Milieueducatie in Osdorp

Het Natuur- en Milieueducatieprogramma 2008 wil bewoners bewust maken van natuur en milieu in hun eigen leefomgeving om zo betrokkenheid daarmee te krijgen. Zo draagt deze educatie bij aan een respectvol gedrag naar de natuur en het milieu in Osdorp en daarbuiten. Dit nieuwe lesprogramma is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van groep 3 tot en met 5. Schilderijen van zes elfjes (4 vrouwelijke en 2 mannelijke elfjes) worden gebruikt als beginpunt van een natuurbelevenis. Zo kunnen de elfjes zelf verscholen blijven en kunnen de kinderen toch kennismaken met deze bijzonder wezentjes!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rita Doets, communicatieadviseur, 020 518 0802/ 06 2290 1673.

elfenpadmidden.jpg (60 Kb)