Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaandam, 9 juni 2008

Feestelijke opening festival MidzomerZaan

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar staat de Zaanstreek van vrijdag 27 tot en met zondag 29 juni 2008 opnieuw in het teken van het cross-over muziekfestival MidzomerZaan. Het festival gaat officieel van start op vrijdag 27 juni om 21:00 uur met het gratis Zaanconcert dat plaatsvindt op een drijvend podium in de Zaan bij De Zaanse Chocoladefabriek. Bootjes zijn welkom!

Speciaal voor de opening van MidzomerZaan, die wordt verricht door de burgemeester van Zaanstad Geke Faber, hebben de Zaanse stadscomponist Juriaan Berger en de stadsdichter Hans Kuiper een ballade op de Zaan geschreven. Berger brengt het lied, onder begeleiding van zang en sax én met behulp van het publiek, ten gehore aan het begin van het Zaanconcert. Op het openingsprogramma staan verder Circle Percussion, De Stephan Geusebroek band met Trijntje Oosterhuis, Sergei Nakarjakov (trompet) en het Rotterdams Kamerorkest o.l.v. Conrad van Alphen.

Kaarten voor het gratis Zaanconcert zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij de Zaanse vestigingen van Albert Heijn (Zaandam, Zaandijk, Koog aan de Zaan, Wormerveer en Krommenie). Kaarten voor andere MidzomerZaan-optredens zijn te koop via www.midzomerzaan.nl of het Zaantheater op 075 6555333.

MidzomerZaan vormt ook een podium voor de jonge cabarettalenten Yora Rienstra en Bart Rijnink. Het Fernando Lameirinhas Trio brengt melancholieke Portugese Fado naar de Zaanstreek. Jongeren kunnen tijdens Culture Shock genieten van de vele disciplines uit de hiphop cultuur. Tony Overwater vertelt het kinderverhaal "Kikker heeft de blues" en Jong Klassiek brengt het allerbeste Nederlandse talent. Het festival sluit op zondagavondmiddag af met een optreden van de internationaal bekende band Room Eleven.

Kijk voor het gehele programma op www.midzomerzaan.nl

----------

MidzomerZaan wordt gekenmerkt door de brede cross-over muziekprogrammering (pop, jazz, klassiek, wereldmuziek, funk, blues en een vleugje folk) met aanstormende talenten en internationaal bekende artiesten. MidzomerZaan is een festival voor jong en oud, voor groot en klein publiek. De Zaanse Chocoladefabriek (oude Verkadefabriek), De Kade bij de sluis in Zaandam en de molens op de Zaanse Schans vormen het decor voor dit unieke festival.

----------
Voor meer informatie, interviewaanvragen en beeldmateriaal: De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl Bapke Wiebols | bapke.wiebols@demediavilla.nl

Beeld is in hoge resolutie rechtenvrij beschikbaar via de online beeldbank van De MediaVilla.