Ingezonden persbericht


Delft, 9 juni 2003

PERSBERICHT

FiftyTwoDegrees in Nijmegen bekroond met Dedalo Minosse Prize

Op vrijdag 30 mei 2008 heeft de jury van de internationale prijs Dedalo Minosse de Special Prize Eurotherm for Sustainability toegekend aan FiftyTwoDegrees in Nijmegen. De prestigieuze prijs werd uitgereikt in het Teatro Olimpico in Vicenza, Italië, aan initiatiefnemers Ron Lubbers van ICE Ontwikkeling en Jos van Oostrum van Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten en aan architect Francine Houben van Mecanoo. Het project is tevens te zien op de tentoonstelling in Palazzo Valmarana Praga, Vicenza, die tot en met 24 augustus te bezichtigen is.

In het juryrapport wordt Business Innovation Center FiftyTwoDegrees geprezen vanwege het innovatieve concept en de aandacht voor duurzaamheid in het ontwerp. In FiftyTwoDegrees zijn technologie, wetenschap en cultuur samengebracht in een unieke omgeving, die uitnodigt tot ontmoeting en samenwerking. FiftyTwoDegrees is ontworpen vanuit een humane en duurzame visie op de locatie, architectuur, materialisatie en gebruik, maar ook op beheer en exploitatie. De tweede fase van FiftyTwoDegrees gaat direct aansluiten op het Goffertpark en het N.E.C. stadion. Door het nieuwe lightrail-station de 'Goffert' is het gehele gebied verzekerd van een snelle verbinding met de stad en de regio. Hierdoor wordt de geïsoleerde ligging van de NXP-campus (voorheen Philips Semiconductors) opgeheven en ontstaan kansen om de kennisintensieve industrie, waar de regio rijk aan is, te laten groeien.

Programma: 1e fase van een multifunctioneel complex van 70.000 m2 met kantoren, een multimediatheater, hotel, winkels, horecavoorzieningen, sportfaciliteiten en parkeerplaatsen Opdrachtgever: ICE Ontwikkeling, Nijmegen; Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten, Utrecht Ontwerp: Mecanoo architecten, Delft