Persbericht

Sint-Annaland, 9 juni 2008

B&W's uit Delta-gemeenten strijden in klassieke platbodems

De burgemeesters en wethouders van 16 gemeenten uit de Zuidwestelijke Delta strijden op zaterdag 14 juni op evenzoveel klassieke Zeeuwse platbodems om de Schout & Schepenen bokaal. Deze unieke zeilrace wordt georganiseerd door de Stichting Schout & Schepenen race en kent als vertrekplaats de jachthaven van Sint-Annaland op Tholen. De wedstrijd wordt gevaren op de Krabbenkreek - een zijarm van de Oosterschelde - en is voor publiek goed te volgen vanaf de dijk bij het clubhuis van WSV Sint-Annaland en in boten vanaf het water. De wedstrijd begint om 13.30 uur.

Direct na de finish zullen Rijkswaterstaat directeur Hans van der Togt en HISWA-voorzitter Luit Ezinga officieel de eerste van vier moorings (afmeerboeien) afplonzen in de Krabbenkreek.

De burgemeester en wethouders van de winnende gemeente ontvangen bij de prijsuitreiking uit handen van de Commissaris van de Koningin van Zeeland mevrouw Karla Peijs een speciaal voor dit evenement, door de internationaal befaamde Goudse edelsmid Menno Meijer en collega Jantine Kroeze, ontworpen wisseltrofee.

De organisatoren verwachten voor deze bijzondere zeilwedstrijd grote belangstelling. Het is de bedoeling dat dit evenement een jaarlijks terugkerende traditie op steeds groter schaal wordt. Twee jaar geleden is op kleinere schaal ook al een dergelijke wedstrijd gevaren. Het succes daarvan vertaalt zich nu in deelname van maar liefst 16 gemeentebesturen. Een van de doelstellingen van de Schout & Schepenen race, de gemeentebesturen dichter bij de watersport te betrekken, wordt dan ook ruimschoots gerealiseerd.

De 16 Zeeuwse platbodems (onder meer Hoogaarsen en Hengsten), verzameld door de Stichting Behoud Hoogaars, varend onder gemeentevlaggen tegen een schitterend Zeeuws decor, zullen ongetwijfeld fantastische beelden opleveren.

Het evenement wordt georganiseerd door de onlangs opgerichte Stichting Schout & Schepenen race, waarin participeren de Watersportvereniging Sint-Annaland, de NV Economische Impuls Zeeland en Van Dantzig & Lichtenveldt (adviseurs in strategie, positionering en communicatie).

Deze dag wordt in financieel opzicht mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland, de gemeente Tholen, de Ambachtsheerlijkheid van Oud en Nieuw Vossemeer en Vrijberghe, Rabobank Oosterschelde, NV REWIN West-Brabant, NV Economische Impuls Zeeland en Verelst BV in Etten Leur.

Meer informatie over de Schout & Schepenen race staat op www.sensrace.nl