Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe 0900-design store geopend

Unieke designbelevenis voor Den Haag en omstreken

Den Haag, maandag 9 juni 2008 - 1 Juni jl. heeft 0900-design de nieuwe winkel geopend in Den Haag. Na een succesvolle start in de Piet Heinstraat, is nu de nieuwe 0900-design store gevestigd in Hangar36, een ruim opgezet industrieel pand, gelegen op hét nieuwe terrein van Den Haag voor de creatieve industrie aan de Binckhorstlaan.

Hangar36, een initiatief van 0900-design i.s.m. de Gemeente Den Haag (DSO) en Vestia, biedt consumenten een designbeleving en inspiratie voor de woonomgeving. Naast 0900-design zijn in de Hangar36 diverse complementaire bedrijven gevestigd, zoals stylisten, interieurarchitecten, studiofotograaf, ontwerpers en ontwerpbureaus, waar de consumenten terecht kunnen voor bijvoorbeeld workshops en interieuradviezen. Het is deze combinatie en de ruimte die deze plek zo geschikt maakt voor dit nieuwe initiatief. Designminnende consumenten kunnen hier een totaalaanbod vinden op het gebied van (interieur)design.

De nieuwe 0900-design store biedt met diverse huiselijk ingerichte stijlkamers, geïnteresseerden een ware designbelevenis, die uniek is te noemen voor Den Haag en omstreken. Door de ruime opzet is het prettig winkelen en klanten kunnen makkelijk het grote assortiment ontdekken en inspiratie opdoen.

Voor de afwerking van de stijlkamers is de samenwerking gezocht met Histor en Eijffinger, waardoor spannende en sfeervolle combinaties zijn ontstaan. Door de grotere presentatieruimte zijn inmiddels een aantal nieuwe merken aan de collectie van 0900-design toegevoegd, zoals Belux, Designonstock.com, Dutch Originals, Flos, Foscarini en moooi. Verder is gekozen voor toepasbare, vernieuwende ontwerpen van veelal Nederlandse bodem. Zo zijn er onder andere veel producten van Roderick Vos, die bijzonder fraai zitmeubilair ontwierp, dat naast comfortabel ook betaalbaar en snel leverbaar is. Voor Safretti tekende hij een spectaculaire sfeerhaard. Daarnaast zijn ook de beroemde Nederlandse (buizen)meubels van Gispen, gebroeders De Wit en Rietveld te vinden. Ook het verlichtingsmerk Flos met ontwerpen van natuurlijk Achille Castiglioni, zijn broer Pier Giacomo, Philippe Starck en Marcel Wanders is ruim vertegenwoordigd. Veel ruimte is geboden voor de presentatie van het populaire Deense designmerk Normann Copenhagen.