JTeam en Hippo produceren officiële EK nieuwssite OnsOranje.nl

Amsterdam, 9 juni 2008 - OnsOranje.nl, de officiële site van het Nederlands elftal is gelanceerd op Hippo CMS. JTeam, een Java based system integrator, heeft in samenwerking met Hippo, leverancier van de gelijknamige open source CMS en portal-software, binnen enkele weken de officiële KNVB-website OnsOranje.nl geproduceerd.

OnsOranje.nl is een initiatief vanuit de samenwerking tussen Hachette Filipacchi Media Nederland en de KNVB. Op de site wordt de redactionele kracht en creativiteit van HFM gecombineerd met de voetbalkennis en inside-informatie van de KNVB. De portal richt zich, afhankelijk van het moment, op actueel nieuws, achtergronden en analyses, feesten en events en uiteraard de wedstrijden.

Als platform voor de website koos JTeam, die de technische realisatie verzorgde, Hippo CMS. Vooral vanwege de flexibiliteit en het feit dat Hippo CMS geheel met standaard technologieën werkt. Hierdoor was het mogelijk om in zeer korte tijd de website te bouwen. De architectuur van het Hippo CMS zorgt ervoor dat redacteuren al met het plaatsen van content aan de slag konden, terwijl sommige front-end functionaliteit nog gerealiseerd moest worden. De site zal de komende tijd nog sterk groeien in functionaliteit.

Tjeerd Brenninkmeijer: "Het open source CMS van Hippo kenmerkt zich door het zeer flexibel beheren en weergeven van grote hoeveelheden content vanuit één locatie naar verschillende kanalen, zoals website, intranet en print.. Zo kan men het ontwerp van de site op iedere moment aanpassen, zonder dat dit effect heeft voor de opgeslagen informatie."

Over Hippo
Hippo levert professionele ondersteuning op Open Source software. Hippo CMS en Hippo Portal vereenvoudigen informatiebeheer en distributie van content via verschillende kanalen, zoals internet, intranet, print en e-mail. Hippo participeert sinds jaren in de Apache Software Foundation en speelt een actieve rol bij het opstellen van open standaarden (JSR 283, 286 & 301). Daardoor beïnvloedt Hippo open source-ontwikkelingen en garandeert op die manier ondersteuning en continuïteit van de software. Hippo-oplossingen worden gebruikt door de ANWB, TUI Nederland, Incisive Media (VNUnet.com), SDU, Damen Shipyards, ICTU en ABN-AMRO. Hippo werkt samen met (internationale) partners, waaronder BeValue, Clockwork, Hinttech, Amplexor en Lost Boys. Voor meer informatie: www.oneHippo.com.