Gemeente Utrecht

Extra tijd voor vernieuwen Ouderijnbrug Utrecht

De Ouderijnbrug in Lombok wordt op dit moment gerenoveerd. Volgens planning zou de brug eind juli gereed zijn. Tijdens de renovatie is echter gebleken dat de brug er slechter aan toe is dan vooronderzoek heeft kunnen uitwijzen. De werkzaamheden lopen daarom uit tot medio oktober. Dan wordt de brug weer op zijn plaats gehesen. Bewoners zijn hierover geïnformeerd.

Tijdens het verwijderen van de verf van de brug bleek de hameipoort (de bovenbouw) in zeer slechte staat te verkeren en geheel vervangen te moeten worden. Het was de bedoeling de stalen onderdelen van de brug alleen te stralen en van nieuwe verf te voorzien. Ook de bovenzijde van de gemetselde landhoofden moet worden vervangen in plaats van gerenoveerd. De voorbereidingen en de uitvoering van deze werkzaamheden kosten naar verwachting twee maanden extra tijd. De Ouderijnbrug is sinds 7 april dit jaar afgesloten.

Voetgangersbrug
De tijdelijke voetgangersbrug wordt binnenkort vervangen door een noodbrug. Deze komt tien meter ten zuiden van de Ouderijnbrug te liggen. Dit is nodig om het herstellen van het landhoofd beter mogelijk te maken. Ook is het een betere doorgang voor fietsers en wandelaars omdat zij hiermee niet direct langs de werkzaamheden hoeven te lopen.

Afsluiting en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor auto- en busverkeer. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Lijn 4 van GVU rijdt tussen de Spinozaweg/Thomas á Kempisweg en Westplein in beide richtingen via de Vleutenseweg. De haltes aan de Kanaalstraat en de Laan van Nieuw Guinea zijn tijdelijk komen te vervallen. Voetgangers kunnen wel gebruik maken van de tijdelijke voetgangersbrug.

Beperkte bereikbaarheid Lombok
Deze vertraging is extra vervelend voor bewoners en ondernemers van Lombok omdat zij hun wijk al moeilijker uitkomen door de werkzaamheden aan de Graadt van Roggenweg en de Laan van Nieuw Guinea. De gemeente is zich bewust van deze ongelukkige samenloop en doet er alles aan om deze projecten zo snel mogelijk af te ronden.

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Utrecht, Stadswerken, 030 - 286 40 98.