Time : 16:44:48
Date : 09 June 2008
Sender Name: Hamburg-Mannheimer

'Belasting -& Beleggingsgids' voor de Premier

In 1988 verscheen de eerste 'Belasting- & Beleggingsgids'. Bedoeling was het ingewikkelde fiscale kluwen ook voor leken toegankelijk te maken. Bestaande fiscale wegwijzers voldeden immers niet om een niet-fiscalist feilloos door zijn aanslagbiljet te loodsen. In 1990 zag ook de "Guide Impôts et Placements" het daglicht.

De gids, die jaar na jaar aan populariteit wint, wordt dit jaar voor de eenentwintigste maal uitgegeven in het Nederlands en het Frans, en dit op maar liefst 25 000 exemplaren. Het opzet is nog steeds om de belastingplichtige tal van tips aan te reiken om een correcte en fiscaal voordelige belastingaangifte te doen. Vanaf dit jaar verschijnt er ook dankzij Moneytalk een lightversie van nog eens 25 000 exemplaren.

Redacteurs van de Fiscale Hogeschool, tal van individuele specialisten en docenten van de Studiedienst Hamburg-Mannheimer (die vandaag de coördinatie verzekert) zorgden ervoor dat de BBG na 21 jaar nog steeds aan de top van de vernieuwing staat.

De huidige gids is een aantrekkelijke uitgave, met een duidelijke structuur en handige schema's, m.a.w. een professioneel naslagwerk. Gebruikers waarderen nog steeds de heldere taal en de overzichtelijkheid van de gids, naast de zekerheid dat de geboden informatie ook inhoudelijk accuraat en up-to-date is.

Om deze 21e editie te vieren zal een exemplaar van de gids overhandigd worden aan Premier Yves Leterme. Dit zal gebeuren op woensdag 11 juni 2008 om 10.30 uur door Rudi Ryckaert, bestuurder-directeur en Jan De Meyer, adjunct-directeur van Hamburg-Mannheimer NV. Plaats van afspraak is het kabinet van de Eerste Minister.

Als vervolg op de thema-avonden in 2007 over 'fiscale vereenvoudiging en de vermindering van de belastingdruk' organiseert Hamburg-Mannheimer samen met Moneytalk 'Taxman (m/v) van het jaar'. Deze nieuwe award zet de man, vrouw, organisatie of het initiatief in de bloemetjes die het voorbije jaar een bijdrage leverde aan een vereenvoudiging van de fiscaliteit of een billijker spreiding van de belastingdruk. De Taxman (m/v) van het jaar wordt bekendgemaakt op 12 juni 2008 in Tour&Taxis in aanwezigheid van de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne. Tegelijk met de Belgische Taxman verkiezing wordt ook een Nederlandse Taxman verkozen. De voormalige Nederlandse staatssecretaris van Financiën en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer Willem Vermeend zal het in zijn toespraak hebben over 'Internationale belastingtrends'.

Meer info:

Jan De Meyer: 02/278 27 09
Steve Cocriamont: 02/278 26 58

URL: http://www.hm.be
http://www.taxman.be