Ingezonden persbericht


SNS REAAL en KAS BANK onderhandelen over uitbesteding effectendienstverlening SNS Bank

Utrecht/Amsterdam, 9 juni 2008

SNS REAAL wil de administratieve verwerking van effecten uitbesteden aan KAS BANK. Beide partijen hebben hiertoe vandaag een intentieverklaring ondertekend. Het betreft onder andere de uitbesteding van de back office activiteiten voor de effectendienstverlening van SNS Bank, waarbij ongeveer 35 medewerkers zijn betrokken. De uitbesteding aan KAS BANK stelt SNS REAAL in staat transacties efficiënter te verwerken.

De volledige focus op effectendienstverlening en de 'pure play' strategie van KAS BANK sluiten goed aan bij de behoefte van grote financiële partijen als SNS REAAL. Met deze transactie verstevigt KAS BANK haar positie op het gebied van effectendienstverlening. Bovendien biedt het mogelijkheden deze activiteiten verder uit te bouwen.

Beide partijen verwachten eind derde kwartaal 2008 tot overeenstemming te komen.

Over SNS REAAL
SNS REAAL is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren met een primaire focus op particulieren en het MKB in Nederland. Haar activiteiten bestrijken drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, sparen en beleggen, en verzekeren. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL zich verbonden met de Nederlandse samenleving. Met een balanstotaal van Euro 103 miljard (ultimo 2007) is SNS REAAL een van de grote bankverzekeraars in Nederland. De onderneming heeft bijna 8.000 medewerkers (FTE) en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht.

Over KAS BANK
KAS BANK is een zelfstandige Europese specialist in zakelijke effectendienstverlening. Als onafhankelijke bank vormt KAS BANK de schakel tussen professionele financiële instellingen binnen Europa en daarbuiten. De focus van KAS BANK is gericht op toegevoegde waarde dienstverlening aan nationale en internationale partijen in de pensioen- en effectenwereld. Daarbij opereert KAS BANK vanuit het marktperspectief van haar cliënten. Maatwerk en transparantie staan in deze dienstverlening centraal.

Disclaimer
Dit persbericht bevat feitelijke informatie en mag niet worden beschouwd als een mening of aanbeveling betreffende de koop of verkoop van aandelen of andere effecten uitgegeven door SNS REAAL N.V., SNS Bank N.V. en/of KAS BANK N.V. Dit persbericht bevat geen waardeoordeel over of voorspellingen terzake van de financiële prestatie van SNS REAAL N.V., SNS Bank N.V. en/of KAS BANK N.V.