Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ)


Inzendtermijn Preffi-prijs 2009 voor de 8e keer geopend

9 juni 2008

Empowerment centraal dit jaar

Het NIGZ opent vandaag, 9 juni, de inschrijving voor de Preffi-prijs 2009, de prijs voor het meest veelbelovende project op het gebied van gezondheidsbevordering en ziektepreventie. Dit jaar let de jury extra op empowerment binnen de projecten. Deze prijs ter waarde van EUR 5.000,- wordt uitgereikt tijdens het congres over professionalisering binnen gezondheidsbevordering op 29 januari 2009.

De Preffi-prijs is gebaseerd op het PReventie EFFectmanagement Instrument van het NIGZ (Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie). De deskundige jury zal de inzendingen dit jaar niet alleen op basis van de Preffi 2.0 beoordelen, maar ook op basis van het Empowerment Kwaliteit Instrument (EKI). Daarbij let de jury speciaal op de planmatigheid, kwaliteit, effectiviteit en empowermentcomponent van de projecten. Op www.gbkwaliteit.nl kan iedereen zelf checken of het project voldoet aan de eisen van de Preffi 2.0 en het EKI. De criteria voor deze Preffi-prijs sluiten naadloos aan bij de criteria die in het certificeringssysteem van het Centrum Gezond Leven (CGL) worden gehanteerd om tot een predikaat ´in theorie effectief´ te komen.

Uit alle inzendingen worden drie projecten genomineerd voor de Preffi-prijs. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het congres over professionalisering binnen gezondheidsbevordering dat de Nederlandse Vereniging voor Preventie en Gezondheidsbevordering (NVPG) samen met het NIGZ organiseert op 29 januari 2009. Tevens kunnen de genomineerde projecten worden voorgedragen voor het certificeringstraject van het Centrum Gezond Leven en desgewenst ondersteuning hierbij krijgen.

Inschrijving
De inschrijving voor de Preffi-prijs 2009 is vanaf 9 juni 2008 geopend. Alle interventies, programma's, projecten of activiteiten op het gebied van gezondheidsbevordering en ziektepreventie kunnen meedingen naar de prijs. Specifieke aandacht voor empowerment is een pré. Ook dit jaar is het weer mogelijk om voorafgaand aan de inzending feedback te krijgen op de projectbeschrijving die u wilt insturen. Bovendien biedt het NIGZ iedereen die meedoet aan de adviesronde een gratis workshop van een halve dag over het EKI. Wilt u gebruik maken van de adviesronde, mail uw conceptversie dan uiterlijk 17 september 2008 naar het NIGZ. Definitieve projectbeschrijvingen voor de Preffi-prijs 2009 dienen uiterlijk 7 november 2008 bij het NIGZ binnen te zijn.

Voor meer informatie, kijk op: www.gbkwaliteit.nl of neem contact op met het NIGZ-Centrum Kennis & Kwaliteit, Gieneke Hospes, tel. (0348) 43 98 79, e-mail: ghospes@nigz.nl. Inzendingen voor de Preffi-prijs kunnen per e-mail bij Gieneke Hospes worden ingediend.
---