Stichting Kinderpostzegels Nederland

nieuws

Eerste Amsterdamse Basisschool Debatbattle

Op maandag 9 juni a.s. vindt de eerste Amsterdamse Basisschool Debatbattle plaats. De debatbattle is een initiatief van de stichting Discussiëren kun je leren (dkjl). Leerlingen uit groep 7 en 8 van veertien basisscholen in Amsterdam zijn de afgelopen maanden bezig geweest zich voor te bereiden op deze spannende battle. Van elke klas worden de drie beste debaters afgevaardigd. Zij zullen streven naar de titel Debatheld 2008.

dkjl wil graag dat veel meer kinderen bekend raken met het discussiëren en heeft daarom een lesprogramma ontwikkeld. Dit programma stimuleert niet alleen de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden en de mondelinge taalvaardigheid van kinderen. Het vergroot de maatschappelijke betrokkenheid en zorgt er voor dat leerlingen socialer en toleranter worden ten opzichte van elkaar. Dat is ook buiten de school merkbaar.

Kinderpostzegels maakte de pilot van Discussiëren kun je leren mede mogelijk. Het project past goed binnen het thema van de Kinderpostzegelactie 2008 'Laat kinderen leren'. Kinderen leren immers goed naar elkaar te luisteren, naar elkaars verschillen te kijken en ervaringen te delen. Hierdoor zullen zij hun gedachten kunnen nuanceren, hun argumenten aanscherpen en wellicht hun mening bijstellen. Het werkt probleemoplossend waardoor pesten, discriminatie en ander ongewenst gedrag voorkomen of verholpen kunnen worden. Kijk voor meer informatie op www.discussierenkunjeleren.nl.