Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

HKU Nieuwsbericht
Persbericht: Nieuwe ontwerpen voor Postkantoor Neude

5 juni 2008

Van 9 tot en met 26 juni zijn ruim 30 ontwerpen te zien voor het postkantoor op de Neude als Europahuis voor de Kunsten. Studenten beeldende kunst en vormgeving van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) hebben de afgelopen drie maanden gewerkt aan schetsen en maquettes hiervoor. De expositie âEuropahuis: mijn verbeeldingâ is te zien in het gebouw van de HKU, Lange Viestraat 2.

Praktijkdeskundigen vonden het een moeilijke opdracht vanwege het begrip 'Europa' dat voor velerlei uitleg vatbaar is. Het viel de deskundigen op dat bijna alle studenten zich intensief hebben beziggehouden met de vraag naar de kern van Europa. Daarbij lieten ze mede de eigen ervaringen op het gebied van reizen, wonen en cultuur een rol spelen. De expositie doet ook verslag van deze ontdekkingstochten.

De studenten hebben zich voornamelijk gericht op de hal van het postkantoor. Enkele studenten hebben een nieuw Neudeplein ontworpen. Rob van Dam en Marcel Ponjee, beiden architectuurdocent aan de HKU, hebben de studenten begeleid.

Data: 9 juni tot en met 26 juni 2008
Tijd: maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur
Plaats: Lange Viestraat 2 (boven Kijkshop en Itâs) Utrecht