Gemeente Echt-Susteren


Tweede informatieavond Diergaarderstraat Zuid

Bent u geïnteresseerd in nieuwe informatie over het project Diergaarderstraat Zuid? Kom dan op maandag 9 juni om 19.30 uur naar café 't Centrum (`café Wolters') aan de Vlaskuilseweg 67 in Maria Hoop. Tijdens deze informatieavond worden de bewoners nader geïnformeerd over de aanpassingen van het plan en in het bijzonder over de uitvoering door de wegenbouwaannemer, de planning en de fasering van de werkzaamheden. De informatieavond wordt geleid door de heer Janssen, wethouder Openbare Werken van de gemeente Echt-Susteren.

Binnenkort start de gemeente met een opknapbeurt van de Diergaarderstraat Zuid vanaf de Waldfeuchterbaan tot en met het kruispunt met de Vlaskuilseweg. Het doel van deze opknapbeurt is om de wateroverlast bij hevige regenbuien tegen te gaan met het versterken van de groenstructuur. Daarnaast wordt de straat verkeersveiliger inrichten en hebben veel bewoners gevraagd de bestaande bomen te kappen.

In oktober 2007 vond de eerste informatieavond met bewoners plaats, waar gepraat is over het voorlopige ontwerp en de vervolgstappen. Aan de hand van opmerkingen en wensen is daarna het een en ander aangepast, een definitieve ontwerptekening gemaakt en het bestek met de bestekstekeningen gemaakt. Intussen is het werk openbaar aanbesteed en is ook de aannemer bekend.